Wpis z mikrobloga

Mam pytanie co do diety.
Jestem ektomorfikiem i nigdy nie bylem w sytuacji nadwagi. BMI zawsze w normie. Jak ma sie ustwienie diety do cwiczenia na mase miesniowa? Na pewno nie musialbym ograniczac sie specjalnie w tluszczach i cukrach, bo i tak podczas treningu bylyby spalane. Pozostaje kwestia bialka. Czy wystarczy abym jadl duzo produktow bialkowych?
#mirkokoksy #silownia #pytanie #zdrowie #dieta
  • 26
@farmaceut no jedz, po prostu jedz, polow kcal z bialka. Zadna filozofia. Jak zaczniesz obrastac tluszczem to obetnij troche. Ale jak nie bedziesz duzo jadl, serio 4-5k to nie urosniesz. I cwicz tak 4 razy w tyg minimum, silowe cwiczenia
@DellConagher: Hmmm... Jakis kalkulator, aby to sobie policzyc, czy po prostu jesc? Szansa na obrosniecie tluszczem jest minimalna, widze to chociazby po moich rodzicach/dziadkach. Czy jakies strony z cwiczeniami silowymi do wykoniania w domu moze polecasz?
@farmaceut ile ważysz i jaki wzrost bo 4 5k kcal pewnie będzie za dużo xd. Zobacz sobie ile jadłes do tej pory, bo zwiększenie dwukrotnie nagle może być złym pomysłem
@farmaceut no to ja miałem kumpla 180 ważył 60kg. Jadł na codzień ok 2k kcal i dopiero na około 4 cos ruszyło i waga w górę zaczęła iść. Ale zacznij dokładać po trochu np co tydzień plus 500kcal a nie ze skończysz z 2.5 na 5k
@farmaceut wklep w Google ale nic wielkiego nie zrobisz. Przede wszystkim to drążek do podciągania musisz mieć. Jak dołożyć do tego hantle to możesz już robić jakieś przysiady czy wyroki, podciągania na 100 sposobów, pompki na sto sposobów itp