Wpis z mikrobloga

#komputery #pomockomputerowa #bios #windows

Siema mirki, mam laptopa hp hq-tre 71025 który z przyczyn mi nie znanych nie włącza windowsa, jedynie co wiem to był na nim wgrany windows 10. Chcę w tym momencie wgrać na niego win7 z pendrive który działa na innym sprzęcie (sprawdziłem) a tutaj doprowadza mnie tylko do tego że przy instalacji widać początkowe logo windowsa i wszystko się pięknie ładuje do momentu aż powinnien wyskoczyć menager instalacji a wyskakuje czarny ekran i kursor i nic się nie dzieje. Wesja biosa to insydeh20 setup utility rev 3.7, a ja już dostaje p-------a bo robię to cały dzień. Przesylam jeszcze fotke jak to wyglsda w opcji bootowania. Help me ( ͡° ʖ̯ ͡°)
bytigeh - #komputery #pomockomputerowa #bios #windows 

Siema mirki, mam laptopa hp h...

źródło: comment_9na4R4lnpp0IKUS4vyL4whHMA17StD2b.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Student_AWAS juz sprawdzalem wszystko, secure boota w-------m i właśnie wtedy się to działo ( w tych ustawieniach jakie są na zdjęciu nie ma nawet opcji blogowania z pendrive)
  • Odpowiedz
@bytigeh: to zrób "od zera" na spokojnie
w rufusie druga lista wybierz "MBR Partition scheme blabla for bios or uefi"
później: FAT32, 16kb
[x] Quick format
[x] Create bootable using:
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Student_AWAS zaraz dam aktualne zdjęcie z którego w ogóle odpala mi z pendrive, problem jest w tym że nie wiem czm nie włącza się okno instalacyjne windowsa a jedynie myszka i czarny ekran
  • Odpowiedz
@bytigeh: chyba mam dupny dzień bo przecież w trakcie instalacji nie da się włączyć trybu awaryjnego, a filmik który dałem odsyła do problemu z czarnym ekranem na zainstalowanym Windows 7...

więc od nowa:

w takich sytuacjach najlepiej jest ściągnąć linuxa i sprawdzić czy ten w ogóle się włączy (a jeśli nie, to prawdopodobnie pokaże jakiś kod błędu w przeciwieństwie do
  • Odpowiedz