Aktywne Wpisy
Lowca90 +29
Gdy ktoś się mnie pyta jaka podłoga jest najładniejsza to odpowiadam, że deska. Im większa tym lepszą. I o ile deski o szerokości 18 czy 20 cm długie do 2.50 metra są dość często spotykane o tyle taki materiał to rarytas tylko dla najbogatszych. Deska produkowana przez Polską firmę, robiona na indywidualne zamówienie gdzie dobieramy sobie kolor, wielkość i klasę drewna. Od jutra rozpoczynam montaż deski szerokiej na 28 cm i długiej
źródło: temp_file1321279186332275641
Pobierz
LamajHarma +61

W aplikacji tworzę sobie osobny async Task w którym łączę się z WebSocketem i co jakiś czas gdy dostanę nową wiadomość chcę pobrać tą wiadomość, zdeserializować na obiekt(dostaję Json) i do tej pory wszystko śmiga. Teraz zostaje zapisanie tego obiektu do bazy danych w ramach synchronizacji.
I tu jestem problem, wywołuję sobie nhibernate żeby otworzyć transakcję i w tym momencie przekierowuje mnie do NhibernateSession gdzie wyskakuje wyjątek że odwołanie nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu w linijce:
var configurationPath = HttpContext.Current.Server.MapPath(@"~\Models\hibernate.cfg.xml");
Sprawdzam i rzeczywiście, Current == null.
Dlaczego tak się dzieje? Podczas używania apki z gui wszystko śmiga i jest połączenie z bazą przez nhibernate, natomiast w osobnym async Tasku przy próbie wywołania funkcji z commitem po nhibernate wyrzuca mi wyjątek dla HttpContext
#programowanie #csharp #dotnet
Spróbuj coś w stylu:
var task = Task.Factory.StartNew(