Wpis z mikrobloga

Odnośnie tego wpisu: https://www.wykop.pl/wpis/33708341/mirki-6-dni-temu-zaliczylem-dzwona-na-rowerze-diag/ lekarz stwierdził, że takie przypadki często się operuje i musi zobaczyć nowe rtg więc poszedłem zrobiłem, stwierdził że póki co wygląda ok ale za tydzień widzimy się znów bo jak się przestawi to operacja( ͡° ʖ̯ ͡°), wiem że internet i diagnoza to mało efektywne połączenie ale naczytałem się sporo i z tego co rozumiem to złamanie proste i można je leczyć zachowawczo i teraz nie wiem co będzie we wtorek mam cyknąć rtg i iść na wizytę, operacji nie chcę przez historie z palcami - wrzucam rtg robione po 7 dniach względem ostatniego wpisu, może któryś Mirek jest związany z #ortopedia i będzie mógł coś poradzić czy ewentualnie się godzić czy konsultować z innym lekarzem bo im bliżej wtorku tym większy mętlik w głowie

#medycyna #lekarz #pytaniedoeksperta
Pobierz
źródło: comment_GJfUA9FYsVit5VK1eULP6y0OzoTWx5Ra.jpg
  • 15
@omnibus_semper: mirku może zadam ci najgłupsze pytanie jakie można ale skoro po 7 dniach praktycznie jest w tym samym miejscu dziś już 12 dzień śmigam w ortezie nic nie boli, bark wygląda jak wyglądał to chyba bym poczuł jakby coś się przestawiło? a i dzięki za odpowiedź
@nairoht: Tak i nie. Częściej pacjenci nie czują że jednak fragment się przestawil i z konserwatywnego leczenia trzeba zmienić leczenie na operacyjne. Zrobią ci RTG i będziesz wiedział. To złamanie jest 12 dyniowe czy 7 dyniowe. Kiedy masz kontrolna wizytę. Za długo czekać nie wolno.
@omnibus_semper: zrobilem rtg, niestety jakas awaria i mi kopii nie dali, Pani technik stwierdzila ze zle to nie wyglada dala obejrzec na moje kosc jest w calosci tzn nie pekla na pol jutro wizyta mam nadzieje ze unikne ciecia - dzieki raz jeszcze za Twoje rady Mirku()
@widmo82: a wlasnie dzis po 5 tygodniach bylem na kontrolnym rtg, nie widac juz nawet miejsca złamania dokladnie wszystko sie zalalo - jutro kontrola reka taka meh w 60% sprawna jak szybko rusze to boli jak za wysoko to rowniez mysle ze jeszcze tydzien dwa odpoczynku i cwiczen i bedzie ok