Wpis z mikrobloga

Ronaldo w Juventusie to niewątpliwie największe transferowe wydarzenie tej dekady. Czy się to komuś podoba czy nie, Juve zrobiło coś niesamowitego. O ile już rok temu wiedziałem, że od zmiany logo, zacznie się cała rewolucja mająca na celu przywrócenie Juventusowi dawnego majestatu, o tyle nie sądziłem, że kolejnym krokiem będzie tak potężny transfer. Niesamowity zastrzyk dla całej włoskiej piłki. Serie A chce znowu wyznaczać standardy. Fajnie, że to popularny kierunek dla naszych piłkarzy. Jestem ciekaw kogo jeszcze ściągnie Juventus w trwającym okienku. Na pewno jeszcze jedno duże nazwisko jest za kulisami.
#mecz #ronaldo #pilkanozna #juventus #seriea
EkspertzNASA - Ronaldo w Juventusie to niewątpliwie największe transferowe wydarzenie...

źródło: comment_0cTk8oKcEGHyr6Nxuc6wiqccDivMb9jT.jpg

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: Myślę, że odejście Neymara do PSG było większym wydarzeniem bo #!$%@?ło cały rynek transferowy ( ͡° ͜ʖ ͡°) 34 letni Iniesta odchodzi na azjatycką emeryturę a 33 letni Ronaldo przechodzi za 100 milionów do Juventusu. Nie róbmy też z transferu prawie-emeryta, który jeszcze nawet nie zagrał Bóg wie czego. W tej chwili ten transfer to bardzo duże ryzyko dla Juventusu i zajebisty biznes dla Ronaldo. Oprócz
  • Odpowiedz
@robertx: Serie A od wielu sezonów miała kryzys. Na arenie europejskiej przestała być traktowana jako jedna z najmocniejszych ligi, spadła za bundesligę i zaczęła byś równana z francuską, a przecież przez długi czas uznawana była za najsilniejszą. Na rynku transferowym pełniła głównie rolę dawcy.
  • Odpowiedz
@bannedretu: Więc chcesz mi powiedzieć, że znasz się lepiej na ekonomii i strategii biznesowej klubu niż sztab profesjonalnych doradców, którzy w swojej karierze rozwijali niejedną wielką markę i zarabiali dla niej miliardy? (ʘʘ)

Druga sprawa.
Jest coś takiego jak wiek biologiczny. Różni ludzie, różnie się starzeją i cyferki nie mają tu nic do rzeczy. Serio.

Co do Neymara, to najpóźniej w przyszłym roku wróci do Hiszpanii.

Nie
  • Odpowiedz
@bannedretu ronaldo to biologiczny nad człowiek, Iniesta przy nim wygląda mizernie. Iniesta gdyby chciał znalazłby zatrudnienie w jednym z zespołów z Seria A, Bundesligi lub Premier League wolał kierunek azjatycki. Dziwne że co nie których piecze dupka, że Ronaldo gra w Serie A, w Juventusie.
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: Wiek biologiczny ... Taa :D Ktoś tu nie nie ma pojęcia jaką drogę przeszedł Ronaldo i jak ewoluował jego styl gry. Nie jesteś też najwyraźniej świadomy, że Ronaldo wiek JUŻ DOPADŁ i widać to od minimum 3 lat, dodatkowo miał (i ma) problemy z kolanem co również odmieniło jego styl. Ronaldo obecnie stać na 2-3 miesiące gry, reszta sezonu to chodzenie po boisku i machanie rękami. Po prostu bawi mnie
  • Odpowiedz
@bannedretu: Dlaczego w takim razie siedzisz na wykopie zamiast
kasować 100k euro netto za konsultacje biznesowe dla największych?

Wiesz o tym, że Ronaldo miał decydujący głos w kwestii tego czy i gdzie odejdzie? Perez to mógł się tylko podpisać na końcowym kwicie. Poza tym w Realu swoje zrobił i pewien schemat odcinania kuponów się wypalił.
To jest transfer nie tyle piłkarza co instytucji piłkarskiej. Ronaldo to postać ikoniczna.
A pisanie o
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: Dobra dalsza dyskusja jest zbędna. Ronaldo mógłby sobie jęczeć do końca kontraktu gdyby Perez nie chciał go sprzedać. Klauzula miliard euro, mówi Ci to coś ekspercie?

Nie odpowiedziałeś na pytanie więc zakładam, że gówno oglądasz umiesz tylko sprawdzić statystyki. Statystyki zawodnika z drużyny, która wygrała 4 z ostatnich 5 edycji Ligi Mistrzów. Ronaldo właśnie tyle gra w roku, 2-3 miesiące i jeżeli jesteś kibicem Starej Damy to niedługo się o
  • Odpowiedz
@bannedretu: Nie jestem kibicem żadnego klubu.
A ty myślisz, że Ronaldo nie miał w kontrakcie 10 innych furtek, które stanowiły go panem swojego losu? Pomyśl trochę. Piłkarz to nie jest niewolnik, zwłaszcza taki jak Ronaldo. Był w Realu i strzelał dla Realu tak długo jak chciał. A jak przestał chcieć, to po prostu odszedł.
Żegnam.
  • Odpowiedz
@Mark09: Higuain - o jego odejściu pisało się nawet zanim pojawił się temat Ronaldo w Juve, teraz to już raczej przesądzone. Oprócz tego pewnie Rugani, jakiś szrot z rezerw i będą środki na kolejne wzmocnienia.
  • Odpowiedz
@Mark09: Może będą chcieli pozbyć się Higuaina bo to ostatni moment, żeby wziąć za niego jakieś sensowne pieniądze. W dodatku facet nie jest tam takim piłkarzem jak był w Napoli.
Możliwe, że Mandzukic odejdzie bo po dobrym mundialu będą w stanie wycisnąć z niego więcej niż przed. Natomiast to by rodziło konieczność kupienia jakiegoś napastnika z mocnym nazwiskiem.
Mam nadzieję, że nie sprzedadzą Dybali bo to by mocno osłabiło znaczenie transferu
  • Odpowiedz
  • 0
@Minieri Ciekawe czy Ronaldo będzie grał na 9 czy może Mandzukić jak Benzema w Realu zostanie teraz jego boiskowym parobkiem na pozycji napastnika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mark09: Albo Ronaldo na "9" z Dybalą i Costą za plecami, albo Dybala w środku jako fałszywa "9" z Ronaldo i Costą na skrzydłach. W obwodzie Mandzukić na lewą stronę/"9", Bernardeschi i Cuadrado na skrzydła bo Pjaca raczej znowu będzie wypożyczony albo odejdzie definitywnie.
  • Odpowiedz
Jestem ciekaw kogo jeszcze ściągnie Juventus w trwającym okienku. Na pewno jeszcze jedno duże nazwisko jest za kulisami.

@Ekspert_z_NASA: robert aka lewandowski incoming ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Stoneroses: Jan Bednarek wszedł do składu Southampton na 5 ostatnich kolejek sezonu. W debiucie strzelił gola Chelsea i poradził sobie na tyle dobrze, że został w klubie piłkarzem miesiąca.
Czy to świadczy o #!$%@?ści ligi angielskiej?
  • Odpowiedz