Wpis z mikrobloga

Aleksandra Sikora

Tak, to się dzieję naprawdę!!! Od przyszłego sezonu będę reprezentować barwy Juventus Women. Nawet nie potrafię opisać swojego szczęścia słowami, ale ten moment utwierdza mnie w przekonaniu, że marzenia naprawdę się spełniają. Czasami nawet szybciej niż sobie to zaplanujemy. ☺️

Moja motywacja nieustannie rośnie! Jestem gotowa walczyć o najwyższe cele z moją nową drużyną. Mam nadzieję, że Wy również jesteście gotowi na rok pełen wrażeń? Forzaaaaaaa Juve! ⚪️⚫️

Dzięki za pomoc socialnet i Kancelaria Kaszyński & Lewandowski Adwokaci.

FB: OlaSikoraOfficial

#pilkanozna #pilkanoznakobiet #reprezentacja #juventus #transfery
Marcinnx - > Aleksandra Sikora

Tak, to się dzieję naprawdę!!! Od przyszłego sezonu...

źródło: comment_l50rylMsgtMkLMGCFU7l10auJuK9IsxP.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rymcymcymw: przecież, któraś z dorosłych reprezentacji kobiet grała z juniorami i dostała baty. Nie masz pojęcia, że fizycznie taki przykładowy Sobieraj by zmasakrował połowę drużyny babskiej naraz.
  • Odpowiedz
@first: uważam, ze głupim jest porównywanie mężczyzn z kobietami w kontekście sportu. To, ze mężczyzna wygrałby z kobieta w danym sporcie nie daje prawa do umniejszania ich osiągnięciom bo jest to zwyczajnie nie fair. Równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć "a bo kangury maja lepszego prawego sierpowego niż nasi bokserzy." Gdyby kobiety i mężczyźni mieli równe szanse i możliwości prawdopodobnie sport nie dzieliłby się na kategorie żeńska i męska a jednak
  • Odpowiedz
@ogorkikiszone: równie dobrze można puszczać ludzi o kulach w biegach z pełnosprawnymi. W zasadzie niepełnosprawni sportowcy na 100m mają porównywalne czasy do kobiet pełnosprawnych (bez znacznie ale jednak). Więc po co takie zawody? W e-sporcie jakoś tez brak kobiecych sukcesów, a tu już chyba różnice fizyczne maja mniejsze znaczenie. Jak dla mnie kobiecy sport jest mocno podobny do "parasportowców", nie maja szans w jakiejś dyscyplinie więc trzeba zaostrzyć reguły. Ciekawe,
  • Odpowiedz
nasze oczywiście, niestety u nas szkolenie dziewczynek dopiero się zaczyna, wcześniej praktycznie nie istniało.

Za to takie babki z innych krajów już nie.

@Rymcymcymw: kompletnie się mylisz. Nawet najsłabsza drużyna złożona z piłkarzy ekstraklasy czy III ligi kompletnie zmasakrowałaby najlepszą na świecie żeńską drużynę ze względu na sama przewagę fizyczną.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@winged: nie wiem czy największe patałchy z naszej ligi rozwaliłyby najlepszą kobiecą drużynę. Nie było takiego meczu, jeśli kiedyś będzie i faktycznie wynik zahaczy o 20 do 0 przyznam Ci rację ;-)
Ale zdaję sobie sprawę z różnicy fizycznej i nie o to chodziło mi w wypowiedziach powyżej. Kobieca piłka nożna zrobiła ogromny postęp i naprawdę fajnie się ją ogląda. Nie podoba mi się sprowadzanie jej do poziomu mniej niż
  • Odpowiedz
@ogorkikiszone: ale czy Ty zdajesz sobie sprawę, że to było w odpowiedzi na śmianie się z poziomu Ekstraklasy? To tak jakbym z boku słyszał, że uczeń czwórkowy jest non stop krytykowany, zaś trójkowy/dwójkowy chwalony za zaangożawanie, za poświęcenie i stwierdził, że ten czwórkowy to jednak wyższy poziom.

@winged:@crv0: @pilkarskiswir: @Marcinnx:
  • Odpowiedz
@first: uważam ze o ile intelekt możemy mierzyć w ten sam sposób zarówno u mężczyzn jak i u kobiet tak jednak sport jest niesprawiedliwym porównaniem bo to są zupełnie inne uwarunkowania fizyczne
  • Odpowiedz