Wpis z mikrobloga

tak samo jak cześć ludzi je ryby i uważa się za wegetarian. Miód wegański nie jest, ale przepis bez miodu myślę, że będzie pasował również weganom

@beesAreAwesome: zamiast miodu syrop klonowy i też jest. chociaż gdybym miał nutellę to nie wiem czy bym czymkolwiek dosładzał
@6c6f67696e Jedzenie miodu ludziom przeszkadza, a np. z rzepaku z którego powstaje olej weganie chętnie korzystają. A rzepak żeby zakwitł w takiej liczbie w jakiej zakwita, musi zostać zapalony przez m.in pszczołę. Która jest hodowana przez pszczelarzy. Jeżeli więc chcianoby zachować spójność poglądów, to nie powinno się jeść ani korzystać z niczego, co zostało zapylone przez pszczołę.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@narcisse: co Ty #!$%@?? XD
Z Twojego komentarza wynika, że na polach rzepaku pszczelarzr hodują pszczoły, żeby te zapylały rzepak.

Zostaw sekcje komentarzy ludziom, którzy wiedzą co mówią.
@Heibonna: Niby w którym miejscu mojego komentarza taki wniosek można wysnuć? Wytłumaczę jaśniej, bo nie dość że mam do czynienia z chamem, to w dodatku z osobą dla której czytanie ze zrozumieniem jest nie lada wyzwaniem.
Miód jest produktem spożywczym, do którego pozyskania niezbędna jest eksploatacja pszczoły. Podobnie jest z innymi produktami spożywczymi, chociażby żeby rośliny sadownicze zaowocowały, to niezbędne jest zapylenie przede wszystkim przez owady, w głównej mierze pszczoły. Tylko,