Wpis z mikrobloga

ja to bym w ogóle chciał żeby było jeszcze godzinę dłużej jasno a zmiana strefy czasowej w Polsce z +1/+2 na +2/+3 to mój mokry sen

no bo po co niby ma być jasno o 4 rano tak jak teraz, lepiej przenieść jedną godzinę z tej jasności na wieczór

a zimą to przecież oczywiste że powinien być czas utc+2 taki jak teraz latem ale kapitaliści będą przekonywać że bardziej naturalne jest życie w ciemności od 15:00 bo im szkoda pieniążków żeby świecić światło godzinę dłużej rano
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
chodzi o to żebyś od kwietnia do września z---------ł do kołchozu przy dziennym świetle.

@rozdartapyta: ale ja mam to w dupie czy w drodze do kołchozu jest ciemno, a poza tym mam wolne soboty i niedziele i chcę żeby jasno wtedy gdy mam wolne
  • Odpowiedz
@Teuvo totalnie bez sensu… większość społeczeństwa pracuje od rana i więcej światła jest potrzebne rano, a nie na noc kiedy wszyscy śpią.
  • Odpowiedz
  • 1
większość społeczeństwa pracuje od rana i więcej światła jest potrzebne rano,

@Myszo: janusz w twoim kołchozie jest z ciebie dumny że tak dbasz o jego interesy
  • Odpowiedz
  • 1
@Myszo: zawsze mnie niezmiernie bawią te brednie o tym jak to bardzo potrzebujemy rano światła do pracy, powiedz o tym Holendrom bo tego nie wiedzą

Haga leży ponad 1100 km na zachód od Warszawy, godzinę mamy tę samą. Godziny wschodów i zachodów zimą u nich i u nas sobie wygooglaj i porównaj jak cię to interesuje

To kto ma bardziej rozwiniętą gospodarkę i jest bogatszym krajem pozostawię bez komentarza
  • Odpowiedz
@Teuvo te całe strefy czasowe to lewackie brednie odkąd mamy oświetlenie sztuczne
ktoś powie że dla rolników a oni też mają lampy no i protestują i tak w dzień
  • Odpowiedz
ja to bym w ogóle chciał żeby było jeszcze godzinę dłużej jasno a zmiana strefy czasowej w Polsce z +1/+2 na +2/+3 to mój mokry sen

@Teuvo: tak ma zachód europy bo są na lepszym końcu naszej strefy czasowej :) im nie zależy tak na zmianie bo mają długie wieczory nie tak jak my
  • Odpowiedz
@Teuvo: a co do miejsc ze s---------a strefa - sprawdz sobie norweskie zadupie na polnocnym wschodzie, Kirkenes. Jest prawie tak na wschod jak Kijow, a ma nasza strefe czasowa, nasza strefa czasowa, wiec w zime maja zenit sloneczny przed 11, i sa dnia kiedy maja przed 11 zachod slonca...
  • Odpowiedz
@Teuvo: różnica "słoneczna" miedzy wschodem i zachodem polski to jakaś godzina,

Te gnojki z zachodu i tak mają godzinę dłużej słońce wieczorem :/ najlepiej ma Hiszpania

Rzeszów dziś:
Wschód 4:22,
  • Odpowiedz