Aktywne Wpisy

szklarskaporeba +540
#korposwiat #pracbaza #big4 Młode roczniki są bardzo śmieszne. Dzisiaj '99 podszedl na open space do managera i powiedział ze albo pierwsze dwa tygodnia listopada będzie mieć wolne a potem home working do końca roku albo jutro rzuca wypowiedzenie xD. Pulsujących zawołam jutro z rozwinięciem sytuacji.

juzwos +708
![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

Rafonix w tym filmie stwierdził, że tucznik #!$%@? by mógł mu zrobić i nawet najlepsi prawnicy nic by z tej akcji nie wygrzebali - moim zdaniem jest trochę inaczej. Jeżeli magical rzeczywiście chciał by pobawić się w zeznawanie i zgłosił by całą sprawę, na policje, ewentualnie by go pozwał to nie było by to za kolorowe dla rafonixa. Zacznijmy od tego, że gość notorycznie groził mu śmiercią/#!$%@?/pobiciem, więc nikt nie wątpił w jakim celu się do niego udaje, wymówka, że chciał 'porozmawiać' nie jest za mocna. Drugą sprawą jest jego śmieszny argument "nie mają na mnie dowodów" - nie muszą mieć bo do wszystkiego sam się przyznałeś na instagramie, kiedy nagrywałeś te live'y:
https://www.youtube.com/watch?v=TJIrykRnpWs&t=2s - filmik na którym przyznajesz:
- w 43 sekundzie, że kopałeś jak to ująłeś "łysego śmiecia"
- w 49 sekundzie przyznajesz, że jeden z twoich kolegów, których tam zabrałeś z własnej inicjatywy - prawie rozwalił drzwi z kopa (magical ma zdjęcie tej zniszczonej futryny, tutaj jest dowód, że to twoja wina)
- w 1:42 sam przyznajesz, że doszło tam do bijatyki
A w samym filmiku podsumowującym przyznajesz, że zrobiłeś z kolegów magicala "ziemniaki" butem, więc sam wprost udowadniasz własną winę. Śmiejesz się z magicala, że płakał po przyjeździe, że boli go noga, myślę, że jak by on wraz z kolegami poszli na obdukcje i rzeczywiście pokazali, że mają siniaki, obtarcia - cokolwiek, a potem przedstawili te filmiki jako materiał dowodowy to na spokojnie mogli by udowodnić, że to wasza robota, nawet jak nie wszystko było by prawdą. Już pomijam to, że policja, która was zatrzymała znalazła w waszym samochodzie kominiarki i narzędzia, łącząc wszystkie fakty myślę, że jednak nie było by tak jak się zarzekasz i miał byś dość poważne problemy za sam ten wyjazd, tak samo twoi koledzy, którzy zostali spisani, kiedy dostali z tobą mandat 500 zł za całą akcje.
Na filmiku jeszcze wspominasz, że jesteś człowiekiem myślącym w takich akcjach, więc pierwsze co robisz to myślisz jak by to wykminić, żeby tylko nie mieć przypału, a tak naprawdę to jesteś idiotą i atencjujesz się wrzucając filmiki, byle by się popisać, którymi potem można cię łatwo #!$%@?ć.
Także tyle - podsumowałem cię tak samo jak ty magicala, co nie zmienia faktu, że magical to taki sam idiota i wcale lepiej się nie zachował podczas tej akcji, no ale to już inna bajka.
#rafonix #danielmagical