Wpis z mikrobloga

@CzarnkowskiePiwo: No fajnie, ale już nie wspomnisz, że Bałtów w latach 1939-1941 wywożono na Sybir, gdzie umierali w łagrach. No chyba, że dla ciebie to były fajnie kolonie gwarantujące zatrudnienie i miejsce zamieszkania, no ale wtedy to nie ma o czym rozmawiać bolszewiku. Jak można w 2018 r. dalej popierać ideologię, która się nie sprawdziła i doprowadziła do śmierci ok 100 mln ludzi? Nawet Chińczycy powoli, ale jednak odchodzą od
  • Odpowiedz
  • 19
No ciekawe, bo jakoś w tym "Gułagu" rodziło się znacznie więcej ludzi niż w "pełnym dobrobytu" kapitaliźmie.

@CzarnkowskiePiwo a teraz też w Afryce rodzi się więcej dzieci niż w tym jakże rozwiniętej Europie. Hm, hm, hm, no pozamiatane rzeczywiście xd
  • Odpowiedz
@CzarnkowskiePiwo: Mojemu pradziadkowi czerwona zaraza zabrała kilkaset hektarów ziemi pod Poznaniem + do lat 70. wyzywała go od kułaków, zamknęła w więzieniu, bo nie chciał oddawać zboża za darmo i cały czas mściła się za jego udział w wojnie obronnej przed bolszewikami w 1920 roku.
Powiedz mi - co w ogóle dobrego przyniósł komunizm? Jeden przykład chociaż.
  • Odpowiedz
@CzarnkowskiePiwo: ja p------e, co za s---------a, bolszewicka propaganda. xDDD zwłaszcza na Ukrainie Sowieci zostawili dobrobyt - tym wszystkim, którym udało się przeżyć głodowy holocaust. xD
niestety jestem gotów uwierzyć, że masa pożytecznych idiotów (im dalej na zachód od ZSRR, tym więcej takich debili) wierzy w takie brednie, już w czasie IIWŚ wierzyli, wielu do teraz czci Lenina i Stalina np. w Hiszpanii czy Włoszech.
  • Odpowiedz
@Im_CIA: Śmiechy śmiechem ale to nie jest za fajne. Z jednej strony mamy kolesi typu "łoohoho, Luftwaffe tak potenżna, Wehrmacht tak uzbrojony, cza byo w tczydziestym dziewiontym nje walczyć i pujść na Moskwę z Chitlerem!" choć być może taki "rycerz z Luftwaffe" spalił dom jemu pradziadkowi albo zabił go, albo z drugiej strony światopoglądowej barykady jak op którzy brzmią jak artykuł z "Prawdy" o eonowym zwycięstwie komunizmu.
  • Odpowiedz