Wpis z mikrobloga

@dpc8: Dobry wpis. Setki tysięcy ludzi wstrzymują się z inwestycją czekając nie na dołek, a na tę lepszą kryptowalutę, bardziej zaawansowaną technicznie i z "partnerstwami". "Mówię Ci Czesiek, kiedyś wejdzie taka kryptowalutą, że o ja p------ę i wtedy zainwestuję".
  • Odpowiedz
@zirytowana_plaszczka: Np Microsoft chciał narzucić swój MSN jako płatną usługę udostępniania internetu. Nie powiem ci dokładnie na jakiej zasadzie miało to polegać bo byłem młody, sam korzystałem z modemu a w końcu nie udało im się tego narzucić.
Dziś dostęp do netu masz darmowy (nie myl z opłatą dla dostawcy), wtedy giganci uważali że nie powinien być darmowy, lecz płatny i kontrolowany przez nich.
Jeżeli chcesz to tu masz mój
  • Odpowiedz
Już pękła bańka na ICO, apogeum było w marcu:

@cyberpunkbtc: jednak nie do końca jestem przekonany, myślę że będzie następna fala ICO scamów przy następnej bańce na bitcoinie. Naiwnych nie sieją sami się rodzą, patrz na alciarzy, nie ubywa ich a przybywa.
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: większość spekulantów jednak myśli w kategoriach potencjalnego zysku versus potencjalnej straty. Czyli ryzyko bardzo niskie bo tracisz tylko 100 zł a potencjalny zysk jednak ogromny. Bitcoin niestety nie daje już takich zysków.
  • Odpowiedz
@dpc8: wut, ja jeszcze AOLa używałem i BBSów, nawet nie wiesz co to xd, Microsoft przespał internet,
internet się rozwinął dzięki firmom telekomunikacyjnym lucent, at&t, a nie Microsoft xd, Microsoft to beficjent internetu, IE z lat 94 bodajże to był shit jakich mało
  • Odpowiedz
@dpc8 a necie to zawsze rządził unix teraz rządzie linux, novel czy workgroup później domena ms to były systemy dla firm do obsługi małych sieci a nie internetu,
co nie przeszkadzało że wszystkie komputery z win nt 3.11 na polibudzie i UW były wystawione z publicznym IP każdy xd, to były jaja można było się wbijać jak w masło xd
  • Odpowiedz