Wpis z mikrobloga

Jaki jest sposob na zapisywanie kalorii rzeczy ktorych nie ma w bazie aplikacji typu fitbit? np jem kanapke z almette, pomidorem, szynka i serem. Jak to teraz wpisac? to jest rzecz ktora mnie najbardziej zniecheca do zapisywania kalorii
#dieta
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@a665321: polecam " Fitatu " jest tam prawie wszystko, wystarczy skanować kod kreskowy i automatycznie wskakuje. Ewentualnie można dodawać i zapisywać produkty przepisując z etykiety. No i wszystko ważysz oddzielnie lub najwygodniej kładziesz chleb, wpisujesz jego wagę - tarujesz, dodajesz masło - tarujesz, dodajesz ser tarujesz itd.
  • Odpowiedz
@a665321: Nie wiem co to Fitbit, ale w Fitatu możesz skorzystać z opcji tworzenia własnych potraw (np. zapisujesz makro dla całego sernika, a potem wpisujesz ile gramów zjadłeś, automatycznie liczy co i jak) albo po prostu kopiować posiłki. Jeśli w piątek jadłeś jajecznicę + kawa na śn., to wpisujesz ten dzień w kalendarzu i kopiujesz wszystkie dodane produkty. Jeśli nauczysz się pamiętać jakich używasz porcji, to przy utrzymaniówce można nawet
  • Odpowiedz
@a665321: dodajesz jako posiłek, wbijasz sobie co tam używasz do tej kanapki i później dodajesz posiłek do dnia.
No niestety nie ma tak że napiszesz " kanapka z szynką i serem" i poda ci takie samo makro xD
  • Odpowiedz
@vomalio: no wlasnie zamierzam nie tworzyc nowych posilkow tylko jak ktos wyzej napisal, stawiac na wadze, dodawac skladnik, wazyc, dodawac do apki, tarowac, i dodawac kolejny skladnik.
  • Odpowiedz
@vomalio: chodzilo mi o jakies protipy, lifehacki czy inne najlepsze praktyki do wpisywania takich rzeczy, bo np z tym zeby uzywac wagi i ja tarowac bym nie wpadl sam xd
  • Odpowiedz
@a665321: lifehack - wpisuj.

Pomidory, cebule, no ogólnie warzywa mają mało kalorii. Mi się liczyć nie chce i biorę np. 100g. Różnica tak czy tak wyjdzie mi +/-100 kcal
  • Odpowiedz