Wpis z mikrobloga

Siostrze mojej prababci Ukraińcy odcięli głowę siekierą na oczach jej syna, Bronka, który widział to schowany na drzewie (chłop jeszcze żyje). Moja prababcia zdążyła uciec w pole i się ukryła, później trafiła do obozu pracy w Niemczech, gdzie Niemcy zabili jej córkę zastrzykiem z fenolu, zaś dwuletniego synka zagłodzili ma śmierć...

#banderowcy #ukraina #wolyn #niemcy #wojna
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak twój pradziadek w 1925 z-----ł skrzynkę jabłek z wozu to znaczy, że ty jesteś złodziejem?

@Kaijot: No zajebiste porównanie X-D
"Ludzi", którzy czczą morderców i z taką ideologią przyjeżdżają do kraju który ucierpiał, do wnuczka jakiegoś złodziejaszka.
  • Odpowiedz
ONRowcy wyprawiają urodziny Hitlerowi, a Polacy w sporych ilosciach wypierają się zbrodni w Jedwabnem.

Element patologiczny zawsze będzie, jest też duza ilość młodych ludzi która się tym nie interesuje wcale lub ma zdrowe podejście.

Nawet jeśli nie są to wyjątki to i tak nie przekłada się to na ich zachowanie i pracę na rzecz polskiej gospodarki, która może mieć zbawienny wplyw.

@Shashek: Ci ludzie z lasu to nie ONR - to po pierwsze.
  • Odpowiedz
@Shashek: "ONRowcy wyprawiają urodziny Hitlerowi" jak już mędrkujesz w internecie to chociaż staraj się przy okazji nie powielać bzdur, bo żaden z osobników konsumujących słynny tort z pryncypałkami nie należy do ONRu.
  • Odpowiedz
@Regis_II: Moją prababcię banderowcy zabili siekierą w plecy, a moja babcia wraz z kilkoma innymi dziećmi podczas masakry ukrywała się na strychu szkoły. Uratowało ich jedynie to, że ktoś pobiegł do pobliskiego obozu Niemców i nakłamał, że to Rosyjscy partyzanci napadli na wioskę i wyruszyli tam z czołgami.
  • Odpowiedz
@Kaijot: Zgadzam się, nie można brać na siebie winy przodków bo to już nie twoje czyny. Jednak należy spojrzeć na to z perspektywy współczesności. Owszem, Niemiec który miał dziadka w SS i zabił wiele osób jest sam w sobie niewinny bo to zbrodnie jego dziadka, a nie jego samego. Tylko co z tego skoro współcześni Niemcy wypierają się faktów? W Niemieckich muzeach jest pełno polskich dzieł sztuki, zrabowanych dóbr kultury
  • Odpowiedz
@Kaijot: Myślę, że jeśli jesteś tak bardzo inteligentny za jakiego się uważasz to powinieneś dobrze wiedzieć :D To że twój dziadek walczył w AK (Auschwitz Komando) i z-----ł skrzynkę jabłek biednym ludziom, to nie znaczy, że inni tez tak mają :D Lapsem jesteś bez szkoły? że porównujesz wnuczków ofiar do wnuczków oprawców? czy tylko 60 kopiejek za wpis i całuj rąsie prezesa fiutina? a może smutny i sfrustrowany pozyteczny idiota?
  • Odpowiedz