Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Line-Storm: Ale tylko dla tych, co do żłobka się dostaną. Czyli nie dość, że będą mieli taniej (bo żłobek), to jeszcze ekstra kasa.
A plebs, dla którego żłobków nie starczy - niech se bierze nianie za cebuliony, kasa miasta ma zostać w mieście albo u swoich.
  • Odpowiedz
@Chol: a jakbyś nie załapał się na żłobek i byś musiał bulić tysiąca albo więcej na nianię I nie dostawał bonu to też byłby plus, że ci, co się załapali - jeszcze dostaną ekstra kasiorę?
Czy raczej wuj by Cię szczelał?
  • Odpowiedz
@Polinik: Wiadomo, że jakbym żłobka nie dostał, to żona by do pracy nie poszła, przez co byśmy dostali 500+, także po części i tak by się zarobiło. Z drugiej strony kasę co miesiąc płacę Polsce, a nie do Gdańska, także cieszy mnie to, że miasto stara się zapewnić coś swym mieszkańcom, a to niedziałająca komunikacja, a to żłobki
  • Odpowiedz
@Chol: Przecież płacisz do Gdańska. Możesz sobie nawet sprawdzić w internetach, ile Twojego pitu idzie do gminy.
A do tego inne daniny, np. podatek gruntowy.
  • Odpowiedz
@Polinik: Płacę miastu ok. 1.2k rocznie, z 45k, które państwo mi zjada, tak na szybkiego co policzyłem. Gruntowy 100, wiadomo, że coś się jeszcze znajdzie. Oczywiście wolałbym aby te pieniądze zostały mi w portfelu i mógłbym je samemu spożytkować, ale obecne, poprzednie i następne rządy idą w podwyżki podatków, a nie obniżanie ich, także jak miasto chce swą kasę wydać, abym mniej płacił to mi to pasuje
  • Odpowiedz