Wpis z mikrobloga

@kaziu12 i oszczędność kasy. Czego nie wykorzystałam w jakimś daniu poszło do następnego więc nic się nie zmarnowało.

@kyloe wiesz co, robię jak butter chicken tylko z tofu. Pomidory z puszki, troszkę koncentratu, curry, kurkuma, sól, pieprz cayenne, kolendra, cynamon, imbir i podsmażoną cebula. Wszystko gotuje, blenduje potem troszkę jogurtu naturalnego,masła i podsmażonego tofu.

@consummatumest
@BajerOp właśnie o to chodzi, że często nie mam zupełnie czasu plus mniej naczyń do mycia. Jak
Pobierz
źródło: comment_ZM7JzX2aDiaUm7kMSrkjjxhkDbKidB5N.jpg
@CurlyHairGirl:
Z tego, co widzę, robisz to dobrze.
Ja bardziej idę w strone jednego dużego dania na 2,5 dnia. Spokojnie w lodówce tyle czasu wytrzymuje. Jem na zimno. Odgrzewanie psuje smak.
Np. teraz właśnie skończyłem ryż z kurczakiem z papryką i cebulą w mleku kokosowym.
Do środy byndzie >nosacz.jpeg<
Pobierz
źródło: comment_kmDZ7Tm9ezB5xcwoHCoIPSSqrUl0SJ2m.jpg