Aktywne Wpisy
mickpl +837
Podoba mi się pomysł tego podatku od pustostanów. W Kanadzie po nim w miastach odnalazły się po dziesiątki tysięcy unitów. W Polsce, biorąc pod uwagę miłość rodaków do betonowych lokat, szło by to w top 6 może i pod setki tysięcy. Na rynku najmu byłaby prawdziwa apokalipsa rentierów, kurniki do wynajęcia za pińset złoty.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Ksiega_dusz +458
Żeby skompilować aplikację na iOS musisz skołować sobie Maca, iPhone oraz pieprzone konto developerskie za jedyne 100$ na rok.
Dobra, ale j---ć to, nie przyszedłem tu opisywać wam jak to jest być biedakiem.
Wczoraj cały dzień spędziłem na wrzucaniu aplikacji do Test Flight (taki pierdzielnik, który umożliwia innej osobie przetestowanie appki na innym iPhonie niż Twój w prostszy dla delikwenta sposób). Poza tym, że macbook zawieszał mi sie dokumentalnie na pół godziny, gdy chciałem wrzucić apkę do iTunes Connect na procesie, który XCode opisywał jako "Fetching App Store configuration" (co k---a brzmi jak coś co powinno trwać maksymalnie sekundę), to trzeba było wypełniać masę jakichś formalności. Najśmieszniejszą z nich jest zdecydowanie "Export Compliance Information", w którym pytają czy aplikacja używa szyfrowania.
Picrel: If you are making use of ATS or making a call to HTTPS please note that you are required to submit a year-end self classification report to the US government
Że co k---a? XD Mam składać jakiś raport do rządu Stanów Zjednoczonych, bo jakaś c-----a gra, którą chcemy potestować na kilku iPhone'ach w teamie, pobiera sobie z serwera content po HTTPS? XDDDD
#apple #iosdev #programowanie
a wiec wytlumacz mi benefity posiadania na apple storze gownianych aplikacji.
@Philopolemus_Fronius: Ja nie twierdzę, że ekosystem Apple jest piekłem dla użytkownika końcowego, jestem w stanie się zgodzić, że nawet przeciwnie, natomiast ja
@9634f4ef4c3e223b3c14: Nikt cie nie zmusza do pisania na iOS, przecież to jest jasne, że żeby skompilować apkę trzeba mieć sprzęt apple. Jeżeli coś mi nie pasuje to z tego nie korzystam, a nie robię to na siłę i jeszcze narzekam.
@ThetaEpsilon: co xD
Fani Apple nawet mniejszy wybór aplikacji potrafią pokazać jako zaletę xD