Wpis z mikrobloga

Niby każdy ma prawo do posiadania dzieci ale czy to nie jest samolubne krzywdzenie dziecka?

@ale_jaja_beka_wchu: jest. Ja ogólnie uważam, że ludzie obciążeni jakimiś chorobami genetycznymi, które w znacznym stopniu uprzykrzają życie powinni się głęboko nad posiadaniem dzieci zastanowić. Kojarzę dziewczynę, która z powodu genetycznej choroby ojca ma po 1 palcu u każdej kończyny. Smutne to.
  • Odpowiedz
dziecko zdrowe jak się rodzi ma 50-60 cm długości. zawsze zastanawiało mnie jak to się mieści w brzuchu karlicy XD

@banjo: pewnie podobnym sposobem jak w brzuchu kobiety o normalnych rozmiarach pięcio-, czy sześcioraczki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ale_jaja_beka_wchu: \

Tego ośrodka się nie da zapomnieć. Nadal chodzę taki skulony. Na razie pracuję jako ochroniarz i z tego się cieszę. Chciałbym kiedyś założyć rodzinę. Ale chciałbym powiedzieć ludziom, żeby nie mieli dzieci dla zasiłku albo becikowego, bo tacy się tutaj zdarzają. Potem dziecko ma dwa latka i ląduje w takim miejscu jak Ośrodek Sióstr Boromeuszek. Niech rodzice się przejdą po tych ośrodkach, poobserwują. To jest piekło, te dzieci
  • Odpowiedz
Przecież oni wyglądają na szczęśliwych.

@vlodar: a nie to spoko, to w sumie temat zamknięty. Tam wprawdzie są też karły które łamią sobie kości celowo by wzbudzić wzrost NO ALE parka na zdjęciu jest szczęśliwa.
  • Odpowiedz
@vlodar: wiem o tym jak się będzie czuło to dziecko tyle samo co oni, czyli gówno wiem mogę tylko prorokować. Nie sądzę by każdy rudy wiedział jak to jest grać Rona w serii o HP, nie sadzę by każdy umierający na raka był w pozycji Jobsa.
To że jesteś karłem nie znaczy, że wiesz jak będzie wyglądało życie każdego karła na planecie. I jest to wywalony na orbitę egoizm mówić
  • Odpowiedz
  • 0
@Naxster karły wiedzą lepiej od Ciebie jak się żyje jako karzeł.

Jak jesteś normalnego wzrostu to też nie wiesz do końca jak się będzie czuło twoje dziecko.

Z resztą po co ja z tobą dyskutuję jak ty uważasz się za człowieka który może oceniaćc kto ma prawo żyć normalnie...
  • Odpowiedz
karły wiedzą lepiej od Ciebie jak się żyje jako karzeł.

@vlodar: no i? Wiedza jak wyglądało ich życie.

Jak jesteś normalnego wzrostu to też nie wiesz do końca jak się będzie czuło twoje dziecko.

nie "normalnego wzrostu" tylko nie mając poważnej wady genetycznej. I owszem nie wiesz, ale nie zaczynasz z hm... poważną
  • Odpowiedz
@YourShadow9: jakie to ma znaczenie? XD Tak czy siak rodzi się dziecko z poważną wadą rozwojową w wyniku świadomych decyzji matki.

"#!$%@? kogoś interesuje ich sfera ich życia jaką jest płodność. "
"Jaką #!$%@? butnosc trzeba mieć, żeby sobie dywagować, kto się powinien rozmnażać a kto nie. "

Alkoholiczki bez odwyku też mają prawo się rozmnażać, koniec
  • Odpowiedz