Wpis z mikrobloga

Żeby tradycji stało się zadość, jak co roku po wysadzeniu roślin #chilizgobim robię #rozdajo spośród tego co mi zostało ;)

Tym razem trochę większe, bo NIE ograniczone tylko do #warszawa - opanowałem pakowanie na tyle, że rośliny spokojnie przeżywają podróż kurierem.

Co można dostać: dwie sadzonki wybranych odmian z tej listy. Wielkość od 25 do 40 cm.

O ile już za późno, żeby wysadzać je do gruntu, to świetnie nadadzą się do hodowania ich na parapecie w mieszkaniu - przy dobrym traktowaniu dadzą owoce w sierpniu. Także #domowyogrod jak najbardziej. :)

Dla kogo to rozdajo? Ano dla osób, które lubią ostre jedzenie i podoba im się perspektywa zrywania własnych chili z parapetu. Jednocześnie nie boją się minimalnych zabiegów ogrodniczych jakie trzeba wykonać (przesadzić do większych donic i podlewać co około 3 dni). I takich Mirków zapraszam do plusowania.

Losowanie przez mirkorandom, a wysyłka kurierem na mój koszt ;)

#chili #rosliny #zadarmo #papryka #papryczki #chilihead #ostrezarcie #uprawa #uprawiajzwykopem #ogrodnictwo #ogrod #warzywa #gotowanie #przyprawy
gobi12 - Żeby tradycji stało się zadość, jak co roku po wysadzeniu roślin #chilizgobi...

źródło: comment_LsS4RtkEUMpiH5FV2cW5ZaVcltHfqU5U.jpg

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gobi12: kojarzysz takie nadziewane serkiem w sklepach? Masz jakieś doświadczenia z takimi - wiśniowe, czereśniowe, miodowe? Odmian nie znam
  • Odpowiedz
@szymonkl: Handluje to za zdecydowanie za dużo powiedziane. Jak mi zostało za dużo z rozsady to rozsprzedaję chętnym to co mi zostało. Obawiam się, że za miesiąc to już nie zostanie nic ;p Myślę, że do końca następnego tygodnia już mało co zostanie ;) Więc jak coś to musisz się szybciej decydować ;) I tak jest papryka p---s chili, a w polskiej nomenklaturze nazywa się papryfiutkami :D

@SunnO: Też tak miałem ;p Potem przesadziłem 300 sztuk to mi się odechciało ;D

@SSDH: Jasne, że kojarzę. To jest cherry i nawet jest na tej liście do rozdajo/kupienia. A w zeszłym tygodniu zrobiłem wpis o nich jak je robię z fetą
  • Odpowiedz