Mirasy, 1 czerwca zrobiłem przegląd w stacji diagnostycznej. Pieczątkę i podpis mam. Wchodzę z ciekawości na stronę CEPIKu a tam ani słowa o przeglądzie. Martwić się? Dzwonić do stacji diagnostycznej? Czy olać temat skoro mam pieczątkę podpis i datę w dowodzie rejestracyjnym? Mieliście taką sytuację? #motoryzacja #motocykle
@wuju84: Zawsze kolekcjonuje te śmieszne kartki A4, które wydają razem z przeglądem. Tym jednym razem ją zapodziałem bądź wywaliłem co tylko w zestawieniu z wynikami ze strony potęguje moją niepewność ( ͡°͜ʖ͡°)
@gwynebleid: Na swój sposób jest to smutne. Chyba mając na uwadze to co piszecie, muszę dać sobie spokój i mieć nadzieję, że w razie kontroli policja będzie brała pod uwagę to co ma w dowodzie albo będzie miała dostęp do jakiegoś lepszego systemu. @Przyglup: Ja w samochodzie robiłem przegląd w maju tego roku i miałem od ręki wpisany w CEPIKu. Może CEPIK miał dzień dziecka.
@Vladimir_jebievdenko: To jest bez sensu. Po co robić system, który ma zbierać dane o przebiegu pojazdu, który się później nie zasila danymi. Albo co gorsza, zasila się danymi a te nie zostają zapisane.
@Vader-Poland: jak to nie problem, to podjedź na tą stację i wyjaśnij to tam. oni maja dostęp do systemu cały czas. ja robiłem przegląd moto 30 maja i wieczorem już pojawił się wpis na osi czasu historii pojazdu, tak że rzeczywiście Twój przypadek jest nieco dziwny
@chromato: Z tego co czytam to nie tylko mój przypadek bo już kilka osób powyżej ma lub miało podobny problem. Do stacji mam 150 km bo zrobiłem przegląd bo akurat motocykl był u mechanika i on się sprawą zajął. W sumie zastanawiam się czy powinienem się sprawą w ogóle interesować. Podbity przegląd mam, sprawdziłem numer stacji i diagnosty w internecie i wszystko się zgadza więc nie podbił mi przeglądu ziemniakiem
nie no, ja też myślę, że przejmować się nie ma czym. to nie jest rzecz, która uniemożliwia jazdę. to ich system i jeśli walnęli babola - ich zmartwienie, przecież to nie Ty wprowadzasz tam dane. a co do potwierdzenia papierowego tez nie ma obowiązku przechowywania go. sprawa do dalszej rozkminy jedynie w celu zaspokojenia ciekawości, ale żeby robić z tego problem to nie :) przy okazji szerokości i udanego sezonu! ;)
@chromato: Dzięki i szerokości ( ͡°͜ʖ͡°) p.s. Zobowiązałem mechanika by zadał pytanie tym ze stacji diagnostycznej bo ma ich praktycznie płot w płot. Jak się czegoś dowiem to zawołam.
Martwić się? Dzwonić do stacji diagnostycznej? Czy olać temat skoro mam pieczątkę podpis i datę w dowodzie rejestracyjnym? Mieliście taką sytuację?
#motoryzacja #motocykle
nic nie działa
nie przejmuj się
Komentarz usunięty przez autora
@Przyglup: Ja w samochodzie robiłem przegląd w maju tego roku i miałem od ręki wpisany w CEPIKu. Może CEPIK miał dzień dziecka.
p.s. Zobowiązałem mechanika by zadał pytanie tym ze stacji diagnostycznej bo ma ich praktycznie płot w płot. Jak się czegoś dowiem to zawołam.