Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
#mikrokoksy

Jak liczyć takie danie.
Pierś z kurczaka w kostki z serem i jajkiem . Dodać gramature każdego z osobna? Jeden kotlet mi wyszedł 200gram i był wytaplany w jajku i serze. Nie wiem jak to dokładnie policzyć czy olać to i z fitatu wybrać po prostu "pierś z kurczaka w panierce, smażona"
komar251 - #mikrokoksy 

Jak liczyć takie danie. 
Pierś z kurczaka w kostki z serem i...

źródło: comment_nCKeLU5lDBXR7clDZjCzcPTukWcbV9iL.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@komar251: mi tam by się nie chciało tak tego liczyć, po prostu ciesz się jedzonkiem ( ͡~ ͜ʖ ͡°) (no chyba że każda kcal jest dla ciebie ważna, to składniki i sposoby, wszystko podliczysz i będziesz miał - nadal pewne przybliżenie)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@NieUsune: Akurat masa tylko po miesiącu zobaczyłem że za dużo i mi w------o bęben. Chce trochę obciąć kalorie z 3200 na 2950 . Wiem że nie dolicze się co do jednego kaloria ale czym bliżej tym lepiej
  • Odpowiedz
@komar251: No to licz wszystko osobno. Zdecydowanie nie bawiłbym sie w wpisywanie "pierś w panierce", jeśli 250kcal robi Ci różnice. Używasz powiedzmy 250g kury. Wbijasz 3 jaja do miski, waga pokazuje powiedzmy 60g bez wagi miski, po taplaniu mięsa wychodzi 40g - No to wiesz ze wliczasz sobie kcal z jednego jajka. I tak dalej
  • Odpowiedz