Typ na tinderze zapytał się mnie czy lubię bajki. Zapytałam czy chodzi mu o filmy, baśnie czy bajki. Uparł się, ze o bajki. Szczerze przyznałam, że z całym szacunkiem uważam, że gatunek ten jest wyjątkowo nieaktualny. I mimo swojego uroku nie są moją ulubioną formą poetycką. Dodałam również, że irytowała mnie alegoryczność w bajkach, która jest zwyczajnie stereotypowa jak na rozumowanie dzieci. Wszak dlaczego lisek to zawsze oszust np. ?
Nie odpisał. Na #!$%@? pytają skoro nie chcą wiedzieć? ( ͡°ʖ̯͡°) #tinder #tfwnobf
@mokry_sen_polonisty ale fajnie byłoby znaleźć Ciebie na tych bimberach i móc pisać o takich rzeczach a nie tylko przewijanie w lewo bo "nie piszę pierwsza hurr durr", ehh ludzie bez ambitnych zainteresowań ( ͡°ʖ̯͡°)
@mokry_sen_polonisty: jakie to zabawne, że ludzie odbierają inteligentniejszych, mądrzejszych od siebie jako pseudointelektualistów. Ciekawe, że zwykle krytyką inteligencji innych zajmują się ludzie, których jedyne zainteresowania to imprezy i dupeczki. Wyczuwając kogoś kto wie nieco więcej (nawet jeśli to tylko ciekawostki, które też pozytywnie wpływają na poziom dyskusji) chyba zaczynają się bać o swój wizerunek.. Nie masz czego żałować, ale to już wiesz. Nie znam Twoich intencji, ale jeśli zależy Ci na
Stereotypowa alegoryczność w bajkach jest ich istotą, jako utworów pełniących rolę moralizatorską. Proste i powtarzalne schematy miały za zadanie powiązać pewne istoty z cechami, jak wyżej wymieniony lisek i na zasadzie skojarzeń powiązać je z pozytywnymi lub negatywnymi emocjami. Szanujemy pracowitą mrówkę, a leniwy konik polny ma na co zasłużył. O ile ta prosta mechanika sprawdzała się
@mokry_sen_polonisty: Przeintelektualizowane wypowiedzi na takim tinderze nie sa mile widziane, bo moga odstraszac. W odpowiednim towarzystwie mozna prowadzic taki typ rozmowy. Rownie dobrze mozesz potratraktowac to jako rodzaj filtra, ale jak chcesz kogos poznac to raczej bym odpowiadal w porosty sposob.
Zapytałam czy chodzi mu o filmy, baśnie czy bajki.
Uparł się, ze o bajki.
Szczerze przyznałam, że z całym szacunkiem uważam, że gatunek ten jest wyjątkowo nieaktualny. I mimo swojego uroku nie są moją ulubioną formą poetycką. Dodałam również, że irytowała mnie alegoryczność w bajkach, która jest zwyczajnie stereotypowa jak na rozumowanie dzieci. Wszak dlaczego lisek to zawsze oszust np. ?
Nie odpisał.
Na #!$%@? pytają skoro nie chcą wiedzieć? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tinder #tfwnobf
Uznajmy, że nie użyłem tej emotikonki i odpowiedz mi na zarzuty.
Bo bajka jest to "krótki utwór wierszowany sratatata", jeśli jako pojęcie odnosimy ją do literatury. W kontekście filmu ma to trochę inne znaczenie.
Stereotypowa alegoryczność w bajkach jest ich istotą, jako utworów pełniących rolę moralizatorską. Proste i powtarzalne schematy miały za zadanie powiązać pewne istoty z cechami, jak wyżej wymieniony lisek i na zasadzie skojarzeń powiązać je z pozytywnymi lub negatywnymi emocjami. Szanujemy pracowitą mrówkę, a leniwy konik polny ma na co zasłużył. O ile ta prosta mechanika sprawdzała się
@Wykrok Musisz być bardzo zdesperowany :D