Wpis z mikrobloga

No paczcie jaki on ma ładny kolor (ʘʘ) niniejszym zachęcam do dodawania nieortodoksyjnych dodatków do rosołu bo daje to niesamowity smak i kolor. U mnie na 5l poza 1/2 wiejskiego koguta jest: pęczek młodej włoszczyzny, lubczyk, opalona cebula, 3 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, cała papryczka cayenne, kilka (5) suszonych grzybów, 4 suszone śliwki, łyżka sosu rybnego. Na koniec doprawiony solą, pieprzem a dla mnie chili.
W sumie to i keto bo ja go sobie popijam z kubeczka, albo zjadam z mięsem z rosołu ale nie taguje, nie będę ketonów niepotrzebnie makaronem drażnić ;) #gotujzwykopem
Pobierz c.....i - No paczcie jaki on ma ładny kolor (ʘ‿ʘ) niniejszym zachęcam do dodawania ni...
źródło: comment_YXLKSVECxLMWE33qzoMDgxfkIYeAmPR0.jpg
  • 9
@bialoruskie_standardy: Szkoda szafranu do rosołu, szafran nie potrzebuje dużo czasu żeby oddać smak i barwę. Więc lepiej go dodać już po ugotowaniu i odcedzeniu, szykując zupę, bo inaczej kolor i smak pójdą w warzywa których pewnie i tak się pozbędziemy.