https://nietylkogry.pl/post/recenzja-komiksu-red-hood-and-the-outlaws-vol-2-who-is-artemis/ Lobdellowi dałem szansę i nie żałuję. Nie stworzył komiksu nad wyraz ambitnego, nie wyszedł poza ramy gatunku i nie zaskoczył w jego kontekście. Do tego mu daleko. Udało mu się jednak napisać wciągającą, prostą opowieść, opierając ją głównie na barkach budzących sympatię charakterów i na ciekawie dobranej, wiarygodnie funkcjonującej kooperacji między nimi. Po dodaniu miejscami zachwycającej oprawy dostajemy tytuł nie tyle wybitny, co zwyczajnie bardzo porządny. Było mi to szczególnie potrzebne w tych czasach, gdy z jednej strony w pogoni za jakością odchodzi się od urokliwych sztamp, a z drugiej straszą inne pozycje z Odrodzenia, zupełnie niespełniające nawet minimalnych oczekiwań. Do tej pory uparcie twierdziłem, że “DC nie umie w superdrużyny”. Red Hood and the Outlaws udowodniło mi, że na szczęście mogę się mylić.Recenzja komiksu Red Hood and the Outlaws Volume 2: Who is Artemis? #recenzja #komiks #komiksy #dc #dccomics
mam już dość p---------a tego orangutana, odechciewa mi się dawać info na tagach, czuje pierwotne obrzydzenie do tego chama jestem prawusem ale k---a skręca mnie na myśl że ktokolwiek z prawicy tą abominacje popiera
Lobdellowi dałem szansę i nie żałuję. Nie stworzył komiksu nad wyraz ambitnego, nie wyszedł poza ramy gatunku i nie zaskoczył w jego kontekście. Do tego mu daleko. Udało mu się jednak napisać wciągającą, prostą opowieść, opierając ją głównie na barkach budzących sympatię charakterów i na ciekawie dobranej, wiarygodnie funkcjonującej kooperacji między nimi. Po dodaniu miejscami zachwycającej oprawy dostajemy tytuł nie tyle wybitny, co zwyczajnie bardzo porządny. Było mi to szczególnie potrzebne w tych czasach, gdy z jednej strony w pogoni za jakością odchodzi się od urokliwych sztamp, a z drugiej straszą inne pozycje z Odrodzenia, zupełnie niespełniające nawet minimalnych oczekiwań. Do tej pory uparcie twierdziłem, że “DC nie umie w superdrużyny”. Red Hood and the Outlaws udowodniło mi, że na szczęście mogę się mylić.Recenzja komiksu Red Hood and the Outlaws Volume 2: Who is Artemis?
#recenzja #komiks #komiksy #dc #dccomics
źródło: comment_kMkqtVvEDBKka1zVAOcp4Ej04VxZcSgf.jpg
Pobierz