Aktywne Wpisy
![kamsher](https://wykop.pl/cdn/c3397992/kamsher_8CRVPbHTFa,q60.jpg)
kamsher +31
Skala przegrywu. Jeśli dany opis dotyczy was dajecie sobie jeden punkt. Napiszcie podsumowanie w komentarzu.
1.Wzrost poniżej 180cm
2.Nigdy się nie całowałes
3. Nigdy nie uprawiałeś seksu za darmo
4. Nie masz jakiejś kończyny
5. Masz trądzik
6. Nie masz znajomych
7. Masz hiv
8. Masz cukrzyce
9. Nigdy nie byłeś za granicą
10. Jąkasz się
11. Gnębiono/ jesteś gnębiony w szkole
12. Spotkał się mobbing w pracy
13. Masz podwójny podbródek
1.Wzrost poniżej 180cm
2.Nigdy się nie całowałes
3. Nigdy nie uprawiałeś seksu za darmo
4. Nie masz jakiejś kończyny
5. Masz trądzik
6. Nie masz znajomych
7. Masz hiv
8. Masz cukrzyce
9. Nigdy nie byłeś za granicą
10. Jąkasz się
11. Gnębiono/ jesteś gnębiony w szkole
12. Spotkał się mobbing w pracy
13. Masz podwójny podbródek
Hopsa +10
Czym mogę pozytywnie zaskoczyć chłopaka z którym się od jakiegoś czasu spotykam?
Jakie cechy powinna mieć w dzisiejszych czasach dziewczyna z którą chce się być?
Staram się wymyślać jakieś fajne plany nawet na luźne randki, seks też staram się żeby był fajny i nie robię tego na siłę, próbuje jakoś pokazywać się za każdym razem w różnych innych stylówkach fajnych i ogólnie staram się pokazywać swoje zaangażowanie w relacje.
Nie pisze z
Jakie cechy powinna mieć w dzisiejszych czasach dziewczyna z którą chce się być?
Staram się wymyślać jakieś fajne plany nawet na luźne randki, seks też staram się żeby był fajny i nie robię tego na siłę, próbuje jakoś pokazywać się za każdym razem w różnych innych stylówkach fajnych i ogólnie staram się pokazywać swoje zaangażowanie w relacje.
Nie pisze z
Tak więc wołam plusujących wpis https://www.wykop.pl/wpis/28027959/kolejny-ser-dojrzewa-tym-razem-cheddar-degustacja-/
Gouda została wykonana według przepisu Gavina Webbera z tej strony https://www.littlegreencheese.com/2017/01/how-to-make-cheddar-cheese.html
Ser poszedł dojrzewać 19 listopada 2017 r. i od tamtej pory nie był ruszany (poza obracaniem co 1-2 tygodnie).
Wygląd:
Przez cały okres dojrzewania ser nie odkształcił się, wosk nie pękał a pod woskiem nie widziałem żadnych niepokojących zmian. Po otwarciu ukazał się niezbyt żółty ser (jaśniejszy niż typowe sery ze sklepu) mimo dodania potrójnej (!) dawki barwnika.
Zapach:
Pierwszym badaniem zdatności do spożycia jest zapach sera, w tym przypadku nie wykryłem żadnych niepokojących zapachów, ot taki swoisty zapach sera z nutką kwaśności (co jest normalne przy świeżo otwartym serze). Po przekrojeniu poczułem ten typowy zapach sera cheddar, bardzo przyjemny aczkolwiek niezbyt nachalny, właściwego mocnego aromatu ten ser nabierze dopiero po 10-14 miesiącach dojrzewania.
Smak:
Najistotniejsza część, z początku poczułem dziwny posmak ale mógł być związany degustacją skórki zamiast wewnętrznej części sera, odkroiłem więc większy kawałek i spróbowałem wnętrza. Konsystencja bardzo kremowa, ser rozpływa się w ustach, niezbyt słony (powiedziałbym nawet że mógłby być trochę mocniej słony) i bardzo śmietankowy w smaku, znacząco różni się od sklepowych serów (które mają nachalny serowy smak i serowy aromat) tutaj od razu wyczułem ten smak i aromat typowy dla sera cheddar i już wiedziałem że się udało. Przy krojeniu ser jest kruchy ale jednocześnie trzyma się noża i nie rozpada.
Dzięki za wytrwałość, opis może niebyt profesjonalny ale starałem się oddać to co czułem.
A teraz małe rozdawnictwo. Wylosuję jedną osobę która otrzyma kawałek sera jak tylko dojdzie do mnie pakowarka próżniowa (początek czerwca powiedzmy 1 czerwca o 23:59 losowanie).
#serowarstwo #diy #homemade #gotujzwykopem
@Yooshi: ser jest kruchy tylko przy krojeniu, po spozyciu rozpływa się w ustach i jest kremowy, żadnych grudek nie ma
@pablonzo: @azamat: rozdajo jest na dole tekstu napisane, niestety długo poczekacie na losowanie bo chce najpierw dostać pakowarkę próżniową, ale wylosuję jedną z plusujących osób.
Losuj szybko póki mniej osób! ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Zapomniał bym...
Super sprawa gratuluję i zamawiam (proszę o) plasterek. Wysyłka na mój koszt (ʘ‿ʘ)