Wpis z mikrobloga

@zdzislawspanialy: Olszański to aktor z dyplomem który przez kilka lat grał w teatrze. Myślę ze on specjalnie w pewnych momentach gra aby ukryć swoja niewiedzę alb zbyć trudne pytania. Doskonale widać jego aktorstwo na filmie dot. jego życiorysu (https://youtu.be/HoTBl9FWZo8) W tej debacie sam miał niewiele do powiedzenia bo o Rosji nie wie za dużo ale jak rozmowa schodziła na boczny tor to od razu wyskakiwał ze swoim ulubionym zestawem
  • Odpowiedz
@StadIer: ja akurat pozywywnie oceniam Bolesława Piaseckiego, Jablonowski krytykuje okres stalinowski, chwali Gomułke, raczej niezbyt ceni Jaruzelskiego. Sam powiedział żę PRL nie jest jednolity i od 1956 jest to normalna forma państwowości polskiej.
  • Odpowiedz
@StadIer: Ale warto podkreślać, że chodzi o ich imperializm, żeby było wiadomo, że nikt ich po za obecnymi granicami Rosji nie chce, bo gnębili wszystkich naokoło i narzucali czołgami swoją wolę.
  • Odpowiedz
@zdzislawspanialy: Co jest pozytywnego w Piaseckim? Dogadanie się z NKWD i sprzedawanie za własną wolność AK-owców? Czy może pośrednictwo w manipulowaniu Kościołem? A może udział w intrydze skutkującej uwięzieniem Wyszyńskiego i torturami jego asystenta? No chyba, że zrobienie z PAX-u własnego folwarku? Bo antysemityzm, skrajny koniunkturalizm, konformizm, zwalczanie przeciwników frakcyjnych oraz opozycji, zlecanie pobić i morderstw to przecież normalne działania komunistycznego aparatczyka z para-faszystowskimi poglądami.
  • Odpowiedz
@zdzislawspanialy: Maciejczuk mial wlasnie takie braki o ktorych wspomniales.Jednak swoim spokojem i pozorowaniem szacunku wychodzil bardzo czesto z tarcza.Lapal ladnie jaszczura(jeszcze jaszczur?bo chyba juz odstapil od tej postaci ) za slowo.Jezeli jablonowski czepial sie go za pochodzenie i proukrainskosc to mohlby gdyby wiedzial czepiac sie olszanskiego,o to ze ten raz jest Wladkiem co dzwoni do wojewodzkiego i figurskiego,raz majorem co broni Nocnych Wilkow.Mimo wszystko zmiazdzyl go faktami ,odslaniajac prawde na
  • Odpowiedz