Powieśmy cały rozwój aplikacji A i wiedzę na jednej osobie. Zadziałało? Mamy przestój w aplikacji A? Wsadźmy tę osobę na tej samej zasadzie do aplikacji B. Zadziałało? Wow! Oszczędność! Optymalizacja! Wsadzamy w aplikację C! Nie róbmy zespołów i sesji wymiany wiedzy! Przecież za to nam klient nie płaci! Ba zróbmy w systemie zarządzania czasem wszelkie takie prace jako non profit by wszystkich do tego zniechęcić! Działa? Dołóżmy aplikacje D! Zysk! No bo przecież co może pójść nie tak? Klient nie zarząda zmian w trybie pilnym w paru aplikacjach naraz powieszonych na jednej osobie prawda? Zarządał. Dziwmy się. A potem panikujmy.
@LeniwiecPracoholik: ale ja nie mam nic do gadania w tej pracy :) ja jestem tym frajerem singletonem na którym się wiesza kolejne aplikacje :) a ostrzegałem. Ale kto by słuchał gościa co kod pisze
@regis_uszatek to z każdą aplikacją było żądać podwyżki. Więcej hajsu za więcej obowiązków i odpowiedzialności. To zawsze powstrzymuje od zrobienia z Ciebie człowieka-zespołu
Zarządał.
Dziwmy się.
A potem panikujmy.
Moja firma w pigułce. :(
#januszezarzadzania #januszeprogramowania #programowanie #programista15k