Zasady są proste - wybieramy z listy najgorsząkorpo we Wrocławiu pod względem traktowania pracowników, zarobków, ogólnego workloadu przypadającego na łeb i zadowolenia z biura.
Kolejne głosowanie już jutro, może bonusowo, jeśli będzie dużo zapytań - dodamy jakąś korpo, którą pominąłem a nie powinienem.
@prnppp: Kasa lepsza w Atosie? Nigdy bym w to nie uwierzył, ale może w końcu komuś tam się przestawił odpowiedni trybik i pomyslał "a może by tak zatrudnić jednego #programista15k zamiast 8 studentów którzy nic nie potrafią?" ( ͡°͜ʖ͡°) Choć jeśli nadal tam rządzi K****fik to wątpię ( ͡°͜ʖ͡°) Niemniej w Capie nigdy nie było kokosów,
@kidzior: kojarzysz sytuacje jak najesz sie fastfoodow, pizzy, slodyczy, kebsa z czosnkowym i chilli i na nastepny dzien masz tak geste i ciagnace sie jak krowka i palace jak lawa gowno, po ktorym nie sposob wytrzec dupska?
@shinX: wiesz co, Atos chyba bierze w #!$%@? studentów plus ogarniętych ludzi, żeby ich nauczyli i kierowali zespołem. W gruncie rzeczy zatrudnienie w Capgemini wygląda podobnie, nawet ludzi nietechnicznych się bierze na bootcampy. Wiem, że na pewno rezygnują z jednej wieży. W Poznaniu mają umowę z tym samym developerem, pewnie jakieś preferencyjne warunki będą mieli. W BG podobno same open space są. Dla mnie te firmy są bardzo porównywalne.
@OceanicMarten: @magenciorek: @kidzior: Specjalista od spraw HP we Wrocku ( ͡°͜ʖ͡°). Przedstawmy historię rozrostu przez pączkowanie. Było sobie HP. HP się podzieliło na dwa 'HP' w 2015: HP Inc. (stare logo HP) i HPE(Hewlett Packard Enterprise, logo zielony prostokąt). W 2016 HPE sprzedało swój dział 'Enterprise services' innej korpo(nieobecnej we Wro) CSC, z którą to dział ES zrobił fuzję i powstało DXC. Na ten moment
@Herubin: to głupi IBM zatrudnia więcej we Wrocławiu, nie wiem dokładnie jak teraz, ale pewnie 4k-5k mają. Capgemini ma na bank więcej niż 1k pracowników, a to przecież głównie sami developerzy. Atos chyba też 1k.
@ehisedi: spoko, ogarnę na jutro. @Midnight_MindDriver: dobra, dodany do listy oczekującej. Będzie jutro. @prnppp: już się zorientowali, że mają za dużo ludzi z tego co wiem. ( ͡º͜ʖ͡º)
@prnppp: Ale pytanie było o wielką czwórkę a firmy z niej mają po 100-200 osób merytorycznych we Wrocławiu. Cały EY core w Polsce ma 1200 osób. Posiadając więc CSS we Wrocławiu bije liczebnie na głowę resztę.
Głosowanie numer 1 #najgorszakorpowroc
Zasady są proste - wybieramy z listy najgorsząkorpo we Wrocławiu pod względem traktowania pracowników, zarobków, ogólnego workloadu przypadającego na łeb i zadowolenia z biura.
Kolejne głosowanie już jutro, może bonusowo, jeśli będzie dużo zapytań - dodamy jakąś korpo, którą pominąłem a nie powinienem.
Zaczynamy!
#wroclaw #pracbaza #korpo #korposwiat #ankieta
#google #ey #capgemini #sii #ibm #bnymellon #nokia #creditsuisse #hp #ubs
NAJGORSZA korporacja we Wrocławiu to:
Jeszcze devom do minimalnej niemieckiej musieli dopłacić ¯\_(ツ)_/¯
To jest IBM.
Jakie złudzenie optyczne można zaobserwować gdy typowy pracownik IBM trzyma Twixa?
Że ma 7 palców u jednej ręki
Dla mnie te firmy są bardzo porównywalne.
Specjalista od spraw HP we Wrocku ( ͡° ͜ʖ ͡°). Przedstawmy historię rozrostu przez pączkowanie. Było sobie HP. HP się podzieliło na dwa 'HP' w 2015: HP Inc. (stare logo HP) i HPE(Hewlett Packard Enterprise, logo zielony prostokąt).
W 2016 HPE sprzedało swój dział 'Enterprise services' innej korpo(nieobecnej we Wro) CSC, z którą to dział ES zrobił fuzję i powstało DXC.
Na ten moment
@ehisedi: jakie korpo w Kato?
@Convi: #!$%@?ć. Trzeba było się nie dzielić - w ankiecie są HP.
@Midnight_MindDriver: dobra, dodany do listy oczekującej. Będzie jutro.
@prnppp: już się zorientowali, że mają za dużo ludzi z tego co wiem. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez autora