Aktywne Wpisy
Angmac +483
Nic mnie bardziej nie bawi niż lizodupy Muska xD
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
WielkiNos +413
Wspaniała historia miłości polki z obcokrajowcem opowiedziana oczami jej matki. Można się wzruszyć.
Ale oczywiście Polak musi zawsze wszystko zepsuć.
#p0lka #mokebe #logikaniebieskichpaskow
Ale oczywiście Polak musi zawsze wszystko zepsuć.
#p0lka #mokebe #logikaniebieskichpaskow
Ale jak to? Przecież long oznacza "długi/długo"! ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jako dzisiejszą ciekawostkę chciałbym zwrócić Waszą uwagę na znaczenie tego słówka użytego jako czasownik.
Otóż jako verb, "long" oznacza pragnąć, tęsknić lub wzdychać do. Jak często słyszeliście to słówko w takim kontekście? :)
She longed to see him again.
I'm longing for news of him.
Standardowo zapraszam na fanpage na Facebooku - dzięki za wszelkie polubienia!
#angielski #angielskizwykopem #jezykangielski
@fafarafa07: najwyraźniej język angielski u Ciebie Mirku bardzo ( ͡° ͜ʖ ͡°)słaby( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@zieloneKolanoApokalipsy: miałem pecha do nauczycieli angielskiego (słabi, a ci dobzi zazwyczaj krótko, bo to ciąża, to cośtam) i uczyłem się angielskiego sam, głównie z for internetowych i muzyki. Można było zabłysnąć różnymi rzeczami
@fafarafa07: no tak a kto takie rzeczy pisze? hę? zapewne jesteś na poziomie określanym jako C2 a może B? co ja tam. To że Ty używasz raz na rok nieznaczy że inni robą tak samo( ͡° ͜ʖ ͡°)
W tym kawałku też long użyte jako czasownik :)
@majkkali: ok, ale zwroc jeszcze uwage, ze te 'bledy' sa czesto uzywane konsekwentnie. i wtedy to juz nie sa bledy, tylko odmiana jezyka. M----n w USA powie 'she go
@ameliniummm: ale o co ci chodzi? napisałem, że angielski jest ubogi bo tak jest. j. polski jest o wiele bogatszy, zróżnicowany, piękny - nie ma takiej
@fafarafa07: bo to jest inny język Mriku, porównujesz nieporównywalne, z drugiej strony mógłbyś podawać że w języku polskim jest jedno słowo a w angielskim pięć, że język polski całymi garściami bierze słowa z języka angielskiego a nie odwrotnie. Szkoda że nie napisałeś dłuższego wywodu. Jezyk angielski jest bardzo kontekstowy inaczej się tworzy zdania i słowa i znaczenia ale co ja tam... Wpisz sobie np słowa
Jest więcej takich ciekawych przymiotników, które są też czasownikami.
last- ostatni/ trwać
fast- szybki/ pościć