Aktywne Wpisy
jmuhha +58
Wyszlam do pracki (。◕‿‿◕。)
powiedźcie mi dziś coś miłego
powiedźcie mi dziś coś miłego
NarciarzFarciarz +341
Witam, czas na kolejny wpis z serii #emigracja do #kanada
JEST DUŻO LEPIEJ
Nie mogę uwierzyć, że już za niedługo stuknie nam rok w Kanadzie. Jeszcze rok temu o tej porze oglądałem kolory Jesieni w Kolarado. Nadal mam wrażenie jakbym miesiąc temu wrócił ze Stanów. Przylecieliśmy wtedy z gorących, pięknych Hawajów do zimnej, późnej Jesieni w Kanadzie. I ta Jesień znów się zaczyna.
Co
JEST DUŻO LEPIEJ
Nie mogę uwierzyć, że już za niedługo stuknie nam rok w Kanadzie. Jeszcze rok temu o tej porze oglądałem kolory Jesieni w Kolarado. Nadal mam wrażenie jakbym miesiąc temu wrócił ze Stanów. Przylecieliśmy wtedy z gorących, pięknych Hawajów do zimnej, późnej Jesieni w Kanadzie. I ta Jesień znów się zaczyna.
Co
#matura #oswiadczenie
A ja się pytam dlaczego Gombrowicza i jego Thirty Door Key jeszcze na maturze nie widziałem?!
O ile sam program polskiego jest (a przynajmniej był te 5 lat temu jak chodziłem do licbazy) w miarę ok pod względem kanonu, tak przygotowanie do matury polega na mechanicznym klepaniu rozprawek i uczeniu się o 4 lekturach. Zero nauczania pod kątem rozumienia kontekstów epok, kultury, nurtów literackich czy filozoficznych, ich powiązania z wydarzeniami historycznymi. Jest