Aktywne Wpisy
mazsynojciec +3
Cześć nocna! Jak się macie?
Piskariota15 +1
Jestem spokojnym ojcem. Mozolnie jak pieprzony Syzyf powtarzam dziecku że załatwiaj konflikty rozmową nie agresją (Już nie muszę powtarzać bo umie jeden z drugim)...
Ale dziś jeden gówniarz 16/17 letni na pasach przeklął do mojego syna i poczułem mega agresje którą ostatni raz czułem 15 lat temu kiedy to #!$%@?łem po ryju za tzw. "spojrzenie"...
Miałem jeszcze jednego dzieciaka w foteliku na swoim rowerze i człapiąc z tym rowerem i fotelikiem po
Ale dziś jeden gówniarz 16/17 letni na pasach przeklął do mojego syna i poczułem mega agresje którą ostatni raz czułem 15 lat temu kiedy to #!$%@?łem po ryju za tzw. "spojrzenie"...
Miałem jeszcze jednego dzieciaka w foteliku na swoim rowerze i człapiąc z tym rowerem i fotelikiem po
#gimboateizm #religia #ateizm #chrzescijanstwo
@akrmzow: a ja zablokowałem po prostu. Uważam zawartość tagu za debilną, a ludzi się tam udzielających za... no cóż, nieważne.
W każdym razie stwierdziłem, że dla własnego zdrowia psychicznego lepiej tego nie oglądać. Polecam.
Komentarz usunięty przez autora
rzadko tu ktoś o to pyta. Religie księgi skupiają się nie na tłumaczeniu fenomenów przyrody jak mitologia, tylko na promowaniu określonych postaw w społeczeństwie. Nie masz anioła zstępującego pod ziemię,
Zawsze mówiłem że są ateiści i gimboateiści którym wydaje się że są ateistami.
A w tym akurat wypadku - cóż, nauka udowodniła, że placebo działa. A modlitwa, wiara w to, że inni się modlą, to też jest placebo i to, śmiem twierdzić, całkiem niezłe. Czego szanownym wierzącym zazdroszczę.
Sama wiara, kiedy nie sprowadza się do bezzasadnego szukania sobie wrogów, często ułatwia ludziom chociażby pogodzenie się ze śmiercią bliskiej osoby, bo przecież rozstają się z nią tylko na chwilę.
No i pewnie, matka która straciła dziecko, stwierdzając że Boga nie ma zapewne miałaby rację, ale
Komentarz usunięty przez autora
a) lewacka
b) ok tylko w przypadku tych samych pogladow/religii
Reszta to szambo xD
@AaBbCcDdEeFf: no jak #!$%@?, jesteś na top gorących xD Teraz wszyscy wiedzą że jesteś ateistą xD
#!$%@?, ja wiem ze podczas czasu proby to bym i w kamien wierzy bo tak silny jest instynkt przetrwania ale ci co patrza dookola xD
@MinnieMouse0: Bo to jest jak z tymi laskami.
Albo z wege, crossfitowcami czy studentami prawa.
Nie wyrobiłby,
Mnie tam #!$%@? obchodzi czy ktoś uważa czy bóg jest, czy nie ma, czy ktoś ma chłopaka, czy nie. Tylko wyśmiewam wypowiedział w stylu "umierającej kobiecie muwio że boga nie ma i jak oni śmio" jeżeli wypowiedź brzmi jak "zamiast się