Wpis z mikrobloga

Wiecie co mnie najbardziej #!$%@? na tym portalu? Ludzie z poziomem inteligencji na wysokości kuchenki mikrofalowej. W gorących jest post Mirabelka prosi o modlitwę bo jest w ciąży i wylądowała w szpitalu. Natomiast jakie są tam komentarze? "Boga nie ma" XD. Sam jestem ateistą ale nie wciskam wszędzie swoich poglądów religijnych a szczególnie że mirabelka wstawiła tylko jeden tag #mirkomodlitwa ! Poprosiła tylko o tą jedną rzecz a i tak ktoś taki się znalazł
#gimboateizm #religia #ateizm #chrzescijanstwo
  • 181
ja mam wrażenie, że połowa osób obserwujących #mirkomodlitwa to gimnazjaliści,

@akrmzow: a ja zablokowałem po prostu. Uważam zawartość tagu za debilną, a ludzi się tam udzielających za... no cóż, nieważne.

W każdym razie stwierdziłem, że dla własnego zdrowia psychicznego lepiej tego nie oglądać. Polecam.
@kezioezio:

Nie wiem czy jestes wierzacy ale tak z ciekawosci. Czym sie rozni mitologia od biblii? W sensie, czytajac mitologie grecką, nordycką, rzymską czy inną, ludzie pojmują to w kategorii „bajek” i fajnych opowiadań, a biblia juz jest brana „na poważnie”.

rzadko tu ktoś o to pyta. Religie księgi skupiają się nie na tłumaczeniu fenomenów przyrody jak mitologia, tylko na promowaniu określonych postaw w społeczeństwie. Nie masz anioła zstępującego pod ziemię,
@AaBbCcDdEeFf masz rację. Ja też jestem ateista i o cudo nie wtrącam się w czująs religię. Mamy wolność wyznania i każdy może robić co mu się podoba. Koleżanka poprosiła o modlitwę w dobrym tagu i nie ma sensu tam się unosić I pisać jakiś głupot, totalnie nie związanych z tematem.
@AaBbCcDdEeFf: Prawda, też na to zwróciłem uwagę. Również jestem ateistą i nawet jeżeli wiara mnie bawi, to nie czuję potrzeby głoszenia tego wierzącym. Ich sprawa.
A w tym akurat wypadku - cóż, nauka udowodniła, że placebo działa. A modlitwa, wiara w to, że inni się modlą, to też jest placebo i to, śmiem twierdzić, całkiem niezłe. Czego szanownym wierzącym zazdroszczę.
@AaBbCcDdEeFf: Co zrobisz? Ludzie to idioci. Tak samo mam za złe niektórym, że nieproszeni przekonują do ateizmu osoby, których sposób praktykowania wiary jest absolutnie nieszkodliwy.
Sama wiara, kiedy nie sprowadza się do bezzasadnego szukania sobie wrogów, często ułatwia ludziom chociażby pogodzenie się ze śmiercią bliskiej osoby, bo przecież rozstają się z nią tylko na chwilę.
No i pewnie, matka która straciła dziecko, stwierdzając że Boga nie ma zapewne miałaby rację, ale
@AaBbCcDdEeFf: A czemu ludzie nie zaczna wierzyc po prostu w siebie? xD Ten sam level nadprzyodzonych mocy ale wobec niego tacy slabi? Czemu dobrotliwy bog nie chcial pomoc wszystkim? a no tak, nie byloby czym szantazowac ludzi xD

#!$%@?, ja wiem ze podczas czasu proby to bym i w kamien wierzy bo tak silny jest instynkt przetrwania ale ci co patrza dookola xD
Według mnie to dobrze że wspierają tę osobę nawet osoby które nie wierzą w to co ona. Po prostu w komentarzu ateisty że trzyma za Mirabelkę kciuki widzisz tylko, że boga nie ma xD To że trzyma kciuki już się nie liczy.

@MinnieMouse0: Bo to jest jak z tymi laskami.

- Ej, sorki - wiesz która jest godzina?

- Ja mam chłopaka!

Albo z wege, crossfitowcami czy studentami prawa.

Nie wyrobiłby,
@MagnaPomerania Wy stuleje będziecie mi wypominać tę wypowiedź przez 10 lat? Koleś nazwał sekretariatu #!$%@? więc stwierdziłam, że panie chodzące niemal nago ku zadowoleniu mężczyzn zdecydowanie bardziej pasują do postaci #!$%@?.

Mnie tam #!$%@? obchodzi czy ktoś uważa czy bóg jest, czy nie ma, czy ktoś ma chłopaka, czy nie. Tylko wyśmiewam wypowiedział w stylu "umierającej kobiecie muwio że boga nie ma i jak oni śmio" jeżeli wypowiedź brzmi jak "zamiast się