Aktywne Wpisy
JamesJoyce +745
#praca #pracbaza #januszebiznesu
Nie ma nic lepszego niż praca u polskiego Janusza.
Więcej zdjęć we wpisie.
https://x.com/samoniniko/status/1768180112858501592?s=46&t=m4xgLKFgqFafJXbRTotN1Q
Nie ma nic lepszego niż praca u polskiego Janusza.
Więcej zdjęć we wpisie.
https://x.com/samoniniko/status/1768180112858501592?s=46&t=m4xgLKFgqFafJXbRTotN1Q
marekrz +939
teraz uczę się kebsa - mięso już wychodzi takie jak z kebabu (mieszanke przypraw robie sam, nabijam grube szaszłyki i piekę na opiekaczu). dzisiaj upiekłem pól kilo mięsa z kuraka i 5 hambuksów (prawie nie jem węgli ale mięcha musi być opór). mireczki doradzcie bo śni mi się po nocach maszyna do kebaba. czy to juz #!$%@?? czy powinienem udać się na terapię? :D czy może zakupić kebsmaszynę ??? ma ktos taką maszynę? trochę się boję, że jak dojdę do perfekcji w kebsie to otwrzoę bar szybkiej obsługi albo przerzucę się na sushi.
#gotujzwykopem #kuchnia #pytanie
łyżka kminu rzymskiego
pol łyżki pieprzu czarnego
łyżka cynamonu
łyżka chili
cwierć łyżki suszonego imbiru, ćwierć łyżki gałki muszkatołowej
można jeszcze kardamon ale nie dodaje bo nie mam
do tego oliwa/olej/ wymieszać i wybełtać w tym mięcho, ja zawijam to w folie spożywczą scislo i wstawiam na noc do lodówki, taka ilość
Btw, polecam poszperanie w internetach, jest mnóstwo super przepisów na rozmaite rodzaje kebabów możliwych do zrobienia w domu, chociażby ostatnio popularna na wypoku adana.
ogólnie zawsze mówię, że ze słodyczy to lubię pizzę!
pzdr