Wpis z mikrobloga

Widzę, że propaganda kręci się w najlepsze. Dowiedziałam się już dziś, że matki zajmujące się swoimi niepełnosprawnymi dziećmi to darmozjady, że powinny iść do roboty zamiast wyciągać łapy po pieniądze, nie powinny jeździć na wakacje, bo takie należą się sto razy bardziej sprzątaczce która pracuje niż takiej kobiecie która "nic nie robi" i tylko wyciąga łapy po pieniądze i tak dalej i tak dalej.

Obrzydliwe, po prostu. Wielcy Polacy Katolicy. Nie wolno aborcji, macie rodzić upośledzone dzieci, a potem zajmować się nimi całe życie i zrywać pieniądze z drzew, bo nikt wam zasiłku nie da - jesteście darmozjadami jeśli chcecie pieniędzy na opiekowanie się swoim niepełnosprawnym, dorosłym dzieckiem 24/7.

#bekazpisu #bekazprawakow #neuropa #4konserwy ##!$%@?
  • 40
@Andreth: skoro praktycznie każdy tak współczuje niepełnosprawnym, to w czym problem, byście, #!$%@? hipokryci, po prostu wpłacali te pieniądze dobrowolnie, a nie pod przymusem? Ja z chęcią bym się do pomocy niepełnosprawnym dorzucił sporo więcej, niż teraz, gdybym nie musiał dotować nierobów i cwaniaków w ramach obecnego systemu dotowania każdego, kto jest zbyt leniwy/głupi/chytry, by uczciwie na siebie zarabiać.
Bon na rehabilitację to uczciwe rozwiązanie

nie rozdawnictwem

@Smule: XD A czym jest dawanie pieniędzy na rehabilitację jak nie rozdawnictwem? Rozumiem, że tam za darmo pracują, co? Swoją drogą, obsługa czegoś takiego będzie dodatkowo wielokrotnie droższa niż zwykłe przekazanie pieniędzy, biorąc pod uwagę nasz super zinformatyzowany NFZ.

Niemniej, każdy pomysł związany z wyróżnianiem konkretnej grupy społecznej jest debilizmem i wyłącznie grą pod głosy. Chętnie poblokowałbym te wszystkie socjalistyczne brednie, by nie
Widzę, że propaganda kręci się w najlepsze. Dowiedziałam się już dziś, że matki zajmujące się swoimi niepełnosprawnymi dziećmi to darmozjady, że powinny iść do roboty zamiast wyciągać łapy po pieniądze, nie powinny jeździć na wakacje, bo takie należą się sto razy bardziej sprzątaczce która pracuje niż takiej kobiecie która "nic nie robi" i tylko wyciąga łapy po pieniądze i tak dalej i tak dalej.

@whiteglove: Jak wykopki pluli na socjalizm i
nie, raczej śmieszy mnie niekonsekwencja naszego rządu: 500+ ok, zwiększa przyrost naturalny, ludzie jeżdżą na wakacje, zajebiście. Opiekunowie niepełnosprawnych też chcą jakiś socjal dla siebie, bo dlaczego nie (i moim zdaniem im należy się bardziej, ale to już osobna kwestia): darmozjady, niewdzięcznicy, lenie i hultaje.

@whiteglove: Rząd jest bardzo konsekwentny i chce jedynie utrzymać się władzy.

Widocznie uznano w PiSie że rodziców niepełnosprawnych dzieci jest na tyle mało, że można ich
@whiteglove W zasadzie to nie widzę problemu by "niepełnosprawne dorosłe dzieci" były pod opieką w jakiś domach opieki zamiast pod opieką dorosłych rodziców którzy nie tyle domagają się pieniędzy dla tego "dorosłego dziecka", co po prostu dla siebie żeby nie musieć pracować. I tak, powinny iść do roboty zamiast wyciągać łapy po pieniądze.
PS ani nie jestem katolikiem ani przeciwnikiem dostępu do aborcji.
@Pantokrator: w kolibowej retoryce wolność wpływa pozytywnie na dobroczynność. Zawsze mnie ciekawiło czy w jakimś hipotetycznym korwinlandzie rzeczywiście ludzie zaczęli wpłacać tyle, że działałoby to przynajmniej tak jak teraz. Druga rzecz to wybór tego co się wspiera. Czy nie byłoby problemem, że pomoc otrzymywałyby głównie „medialnie” nośne tematy? Więc hospicja być może. Na pewno biedne pieski i kotki, a np. samotni schizofrenicy i dziadki z Alzheimerem już nie.
Z całym szacunkiem
co po prostu dla siebie żeby nie musieć pracować. I tak, powinny iść do roboty zamiast wyciągać łapy po pieniądze.

@MinnieMouse0: znajdź mi jedną osobą która aby "nie musieć pracować" wolałaby od zdrowego samodzielnego dziecka, niepełnosprawnego 4 kończynowo "dorosłego dziecka", którym trzeba się opiekować 24 godziny na dobę 7 dni w tygodniu, a który od pewnego wieku jest cięższy od słabnącego rodzica

ze świadomością że ostatnie lata życia będzie się zbyt
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@MinnieMouse0:
Ale wiesz, że znalezienie odpowiedniego domu opieki i miejsca w nim nie jest wcale takie proste??
Na wolne miejsce trzeba czekać nawet kilkanaście miesięcy.
To podobnie jak z przedszkolami i żłobkami.
Idźcie i rozmnażajcie się, a później szukajcie kasy na prywatne placówki.

żeby nie musieć pracować

Wiesz jaką emeryturę prognozuje ZUS matce niepełnosprawnego dziecka po 17latach całodobowej opieki??
Tylko usiądź wcześniej

70 PLN
@whiteglove: Będzie na czynsz, albo na coś innego jak dają te 500 zł.
Osoba niepełnosprawna jeśli matka nie pracuje, tylko się opiekuje takim dzieckiem dostaje na dzień dzisiejszy 2400 zł jeśli dziecko ukończyło 18 lat. Jeśli dziecko jest niepełnosprawne i nie potrzebuje lekarstw, rehabilitacji, pielucho majtek to można skromnie po opłatach za to żyć inaczej jest, kiedy trzeba temu dziecku zapewnić w/w rzeczy. Te 500 zł zapewne będzie lepiej wykorzystane niż