Aktywne Wpisy
aptitude +33
Alkohol jest głupi, na drugi dzień ma się hangover albo się detoxuje przez tydzień, nie pijcie alkoholu.
Najgorsze świństwo na świecie, nawet nie wiem, czemu oni sprzedają w sklepie.
Już lepiej pijcie kawę.
#alkohol
Najgorsze świństwo na świecie, nawet nie wiem, czemu oni sprzedają w sklepie.
Już lepiej pijcie kawę.
#alkohol
sylwester666 +1
co wam pomoglo na depresje i unikanie kontaktow spolecznych
#lekarz #medycyna #przegryw #psychologia #psychiatria
#lekarz #medycyna #przegryw #psychologia #psychiatria
Obrzydliwe, po prostu. Wielcy Polacy Katolicy. Nie wolno aborcji, macie rodzić upośledzone dzieci, a potem zajmować się nimi całe życie i zrywać pieniądze z drzew, bo nikt wam zasiłku nie da - jesteście darmozjadami jeśli chcecie pieniędzy na opiekowanie się swoim niepełnosprawnym, dorosłym dzieckiem 24/7.
#bekazpisu #bekazprawakow #neuropa #4konserwy ##!$%@?
https://www.wykop.pl/link/4287675/protestujace-matki-nie-chca-pomocy-rzeczowej-tylko-zywa-gotowke/
Od razu poczujesz się lepiej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Pantokrator: A osoby z ciężkimi niepełnosprawnościami należy dusić czy topić? Oni do pracy nie pójdą, i nie pójdą ich opiekunowie (jako że ich praca to właśnie opieka). Zatem?
Komentarz usunięty przez autora
@Smule: XD A czym jest dawanie pieniędzy na rehabilitację jak nie rozdawnictwem? Rozumiem, że tam za darmo pracują, co? Swoją drogą, obsługa czegoś takiego będzie dodatkowo wielokrotnie droższa niż zwykłe przekazanie pieniędzy, biorąc pod uwagę nasz super zinformatyzowany NFZ.
Niemniej, każdy pomysł związany z wyróżnianiem konkretnej grupy społecznej jest debilizmem i wyłącznie grą pod głosy. Chętnie poblokowałbym te wszystkie socjalistyczne brednie, by nie
@whiteglove: Jak wykopki pluli na socjalizm i
@whiteglove: Rząd jest bardzo konsekwentny i chce jedynie utrzymać się władzy.
Widocznie uznano w PiSie że rodziców niepełnosprawnych dzieci jest na tyle mało, że można ich
PS ani nie jestem katolikiem ani przeciwnikiem dostępu do aborcji.
Z całym szacunkiem
@Andreth: Zaraz dusić czy topić...
@MinnieMouse0: znajdź mi jedną osobą która aby "nie musieć pracować" wolałaby od zdrowego samodzielnego dziecka, niepełnosprawnego 4 kończynowo "dorosłego dziecka", którym trzeba się opiekować 24 godziny na dobę 7 dni w tygodniu, a który od pewnego wieku jest cięższy od słabnącego rodzica
ze świadomością że ostatnie lata życia będzie się zbyt
Ale wiesz, że znalezienie odpowiedniego domu opieki i miejsca w nim nie jest wcale takie proste??
Na wolne miejsce trzeba czekać nawet kilkanaście miesięcy.
To podobnie jak z przedszkolami i żłobkami.
Idźcie i rozmnażajcie się, a później szukajcie kasy na prywatne placówki.
Wiesz jaką emeryturę prognozuje ZUS matce niepełnosprawnego dziecka po 17latach całodobowej opieki??
Tylko usiądź wcześniej
70 PLN
Osoba niepełnosprawna jeśli matka nie pracuje, tylko się opiekuje takim dzieckiem dostaje na dzień dzisiejszy 2400 zł jeśli dziecko ukończyło 18 lat. Jeśli dziecko jest niepełnosprawne i nie potrzebuje lekarstw, rehabilitacji, pielucho majtek to można skromnie po opłatach za to żyć inaczej jest, kiedy trzeba temu dziecku zapewnić w/w rzeczy. Te 500 zł zapewne będzie lepiej wykorzystane niż