Wpis z mikrobloga

@p1res: nosacz ma racje, młode pokolenie ma kompletnie dwie lewe ręce do majsterkowania, ni to zamka w drzwiach nie wymieni, nie to nie przepcha rury w klozecie, ni to nie zzainstaluje nowego sprzętu, a nosacz wszystko zrobi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Fobiczek: A skąd ktoś ma wiedzieć takie rzeczy jak nigdy tego nie robił? Co jak mi się nigdy zamek nie s--------ł? Mam profilaktycznie z-----e zamki naprawiać żeby w razie czego wiedzieć? Ludzie mają prawo nie wiedzieć takich rzeczy ot tak z powietrza. Technologie się zmieniają i nie raz po prostu ciężko coś samemu rozkminić bez odpowiedniego doświadczenia. Najlepszym przykładem są auta których bez specjalistycznego sprzętu i komputera nawet nie tkniesz
  • Odpowiedz
młode pokolenie ma kompletnie dwie lewe ręce do majsterkowania, ni to zamka w drzwiach nie wymieni, nie to nie przepcha rury w klozecie

@Fobiczek: też tak kiedyś myślałem! Jak byłem biedny. Potem zrozumiałem że zamiast brudzić się w zarazkach i bakteriach z zapchanego kolanka w zlewie albo pół soboty sprzątać mieszkanie wolę zapłacić komuś 50-100 złotych i iść sobie pobiegać do parku albo na jakąś fajną kanapkę do niszowej knajpy.
  • Odpowiedz
@Fobiczek: stare pokolenie ma kompletnie dwie lewe rece do elektroniki, poinstaluje jakies gowno-dodatki do chrome, a potem kopiuter wolno chodzi, nie rozumie co to znaczy prywatnosc w sieci, nosi kartke z pinem do karty w portfelu, mysli ze ksiaze Nigerii zostawil im fortune, a mlody? A mlody wszystko potrafi.
  • Odpowiedz
a jeden ogarniety mlody z komputerem jest w stanie zastapic kilka takich zlotych raczek...

@MaKor: No tak, położy płytki, postawi dom, wymieni koło w aucie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz