Aktywne Wpisy

upodlator +184
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Czoso +104
Koszt budowy kolei dużych prędkości w Polsce jest szacowany na około 80 mld zł, ale już dziś można założyć, że w rzeczywistości będzie znacznie drożej. Bo nigdzie w Europie nie udało się dotrzymać planowanego kosztu tego typu inwestycji i średnio jest on o jedną czwartą większy niż zakładany.
Gdybyśmy tylko mogli gdzieś znaleźć te 80mld ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#koleje #transport
Gdybyśmy tylko mogli gdzieś znaleźć te 80mld ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#koleje #transport
źródło: 70mld
Pobierz

Całość na profilu Cejrowskiego, wkleiłbym link, ale jest za długi, wykop ma jakieś problemy z hiperlinkami
#uk #swiat #medycyna
źródło: comment_Wb6LQkIPEfA8ylHgqkvONi5YFe6C2eon.jpg
PobierzDobrze robią, że głos ma wykwalifikowany personel a nie emocje rodziców.
Ale jak zawsze, wykopki specami we wszystkim.
I jeszcze piszą publicznie, że swoim dzieciom też by w ten sposób 'pomogli'.
@wtf2009: to, ale bez sarkazmu
Myślisz że całe angielskie gremium medyczne to reptilianie którzy się zamówili żeby odebrać życie temu chłopcu? Przecież wiadomo że chodzi o pieniądze i reklamę tego szpitala który zgodził się przyjąć tego dzieciaka do siebie. Bo kto za to zapłaci? Ile to będzie kosztować?
No właśnie, skończy się zbiórką na milionowe
@Gimbazjon303: DO INNEGO SZPITALA KTÓRE RÓWNIEŻ NIE POSIADA LEKARSTWA NA BRAK MÓZGU WIĘC NIE BĘDZIE LECZYĆ DZIECKA tylko w dalszym ciągu po prostu utrzymywać go przy życiu. Bo również w tym włoskim katolickim szpitalu dziecko poddawane będzie uporczywej terapii która w żaden sposób nie polepszy jego stanu zdrowia. Czy sąd powinien móc tego zabronić? Nie wiem. Czy wentylowanie
Więc czemu nie mogę tam przenieść dziecka?
Dalej nie łapiecie, nie chodzi o katolickość tego szpitala, stan dziecka itp. tylko o kwestie prawnego wyboru placówki medycznej.
Chodziło o jakiś ucisk kręgów na rdzeń/nerwy.
Nie musisz wierzyć. Ja nie muszę Cię przekonywać.
Decyzja sądu jest taka sobie ale nie róbmy z nikogo morderców. Ktoś powinien usiąść z tymi rodzicami i na spokojnie im wytłumaczyć że to może się skończyć w tylko jeden sposób. A te ktolickie szpitale moim zdaniem postępują nieetycznie gdyż dają fałszywą nadzieję której nie ma. Szpitale są od
Ja tylko zaznaczam, że działania brytyjskiego sądu to atak na wolność. Mam prawo przenieść dziecko do jakiego szpitala sobie życzę.
Tylko tyle i aż tyle. I z tego co mi wiadomo katolickie szpitale działają legalnie więc 'twoim zdaniem' niestety w merytorycznej dyskusji nie ma nic do rzeczy.
@Gimbazjon303: Ale czy poddawanie kogoś jakimś zabiegom medycznym które nic nie zmienią i podtrzymywanie na siłę przy "życiu" ciała z martwym umysłem nie jest atakiem na jego wolność? Oczywiście pytanie na które ciężko odpowiedzieć bo nikt nie będzie wiedział czy temu chłopcu się to podoba czy nie (chociaż raczej jest mu to obojętne w tej sytuacji) ale warto się
Komentarz usunięty przez moderatora