Aktywne Wpisy

kontos_stelio +117
W ogóle jak dla mnie zawodowa armia to jest jakiś nieśmieszny żart XD czyli tak, w czasach pokoju ci ludzie dostaja:
- hajs za studia
- przydział mieszkaniowy
- pewną i dobrze płatna pracę
- wysoka emeryturę po 25 latach służby (czyli w praktyce kolo 45 r. ż.)
- hajs za studia
- przydział mieszkaniowy
- pewną i dobrze płatna pracę
- wysoka emeryturę po 25 latach służby (czyli w praktyce kolo 45 r. ż.)

Crisu +77
Oddajesz prawie 50% procent w podatkach, masz najdroższe mieszkania i kredyty hipoteczne w Europie. Na wizytę u lekarza specjalisty czekasz min pół roku.
Teraz masz robić za mięso armatnie, gdzie w najlepszym przypadku zginiesz na froncie a w najgorszym wrócisz jako niezdolny do samodzielnej egzystencji weteran z renta 2000 brutto.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
Teraz masz robić za mięso armatnie, gdzie w najlepszym przypadku zginiesz na froncie a w najgorszym wrócisz jako niezdolny do samodzielnej egzystencji weteran z renta 2000 brutto.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe

Całość na profilu Cejrowskiego, wkleiłbym link, ale jest za długi, wykop ma jakieś problemy z hiperlinkami
#uk #swiat #medycyna
źródło: comment_Wb6LQkIPEfA8ylHgqkvONi5YFe6C2eon.jpg
PobierzAle to nie były zwłoki Twojego dziecka, dlatego nie zrozumiesz tego, nie jesteś rodzicem
@Gimbazjon303: Na podstawie troski o dobro pacjenta. Coś w stylu "w szpitalu to chcom wyciąć rękę/dać chemię a mi znajomy wróżbita mówił, że może ziółkami wyleczyć"
a) nie jest ot taka sama sytuacja oczywiście, ale szpitalowi chodzi o nie sprawianie cierpienia dalej
b) też uważam, że szpital powinien się o---------ć. Jeżeli inny SZPITAL chce go przyjąć na własny koszt to proszę bardzo. Wiedza medyczna jest uniwersalna.
Ale finalnie: to jest dziecko rodziców i ich sprawą jest, czy będą podejmować uporczywą terapię, czy nie, a jeśli państwo się wtrąca, to znaczy, że to
Więc czemu ktoś miałby tego zabronić? Dla mnie kosmos...
@enforcer: nawet jeśli byłoby 100% pewności że terapia nie przyniesie skutku a jedynie może przynieść dziecku cierpienie? W takim razie jesteś złą, egoistyczną osobą która w imię źle pojmowanej miłości przedkłada swoje potrzeby nad brak cierpienia potomka
@PrinsFrans @Gimbazjon303 To dziecko nie ma mózgu i nic nie zwiększy szans na wyleczenie go. Trochę się obawiam, że te transporty na własny koszt i dawanie fałszywej nadziei, to wyciąganie kasy od zdesperowanych rodziców i zaprzeczanie rzeczywistości. W sensie, ok, można to dziecko
@PrinsFrans: bo dziecko cierpi każdego dnia. Albo może cierpieć, nie wiem co ustalili lekarze. To nie jest śpiąca królewna zamrożona w stazie.
To jest termin który oznacza wykroczenie. Wiesz
@Strahl: Kto w takim razie ma rację? Włosi czy Brytole? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@shitty_support: O tych 'własnych środkach" napisałem teoretycznie. Rodzice dziecka mają zasponsorowany transport i leczenie (?) swojego dziecka. Więc nie ma mowy o wyłudzaniu hajsu przez szarlatanów.