Aktywne Wpisy

Alzena +57
Jak mnie to wszystko już #!$%@? to sobie nie wyobrażacie.
Zabierają pół wypłaty na składki a jak człowiek PIERWSZY RAZ W ŻYCIU (po ponad 30 latach życia) potrzebuje skorzystać z zabiegu lub operacji na NFZ to czekaj sobie człowieku 2 lata. Ja #!$%@?. Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak to jest możliwe i jak w ogóle do tego doszło? Do stanu w jakim jest służba zdrowia? I kto konkretnie za to odpowiada?
Zabierają pół wypłaty na składki a jak człowiek PIERWSZY RAZ W ŻYCIU (po ponad 30 latach życia) potrzebuje skorzystać z zabiegu lub operacji na NFZ to czekaj sobie człowieku 2 lata. Ja #!$%@?. Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak to jest możliwe i jak w ogóle do tego doszło? Do stanu w jakim jest służba zdrowia? I kto konkretnie za to odpowiada?

Całość na profilu Cejrowskiego, wkleiłbym link, ale jest za długi, wykop ma jakieś problemy z hiperlinkami
#uk #swiat #medycyna
źródło: comment_Wb6LQkIPEfA8ylHgqkvONi5YFe6C2eon.jpg
PobierzZnam osobiście rodzinę, w której dziecko przez pierwsze 2 lata życia mdlało z bólu 24/7. Wszelkie możliwe badana, najlepsi specjaliści, najlepsze urządzenia nic nie pomagało.
W końcu chwytając się ostatniej deski ratunku trafili do jakiegoś kręgarza za wschodnią granicą.
Nastawił dziecku coś w kręgosłupie i po pierwszej wizycie ustąpiły wszelkie dolegliwości dziecka. Wszystkie!
Gdybym ludzi nie znał osobiście, to bym nie uwierzył. Dziecko z czasem dogoniło w rozwoju równolatków i
Jak pójdziesz se na działkę i zobaczysz #!$%@? przez huragan dom, to po wizycie u szamana dom się magicznie naprawi? xD nie da się cofnąć pewnych rzeczy.
Wszystko tu wygląda klarownie, jedyne co jest #!$%@? to to, że rodzice nie mogą go
@PrinsFrans: Jeśli dziecko jest nieuleczalnie/śmiertelnie chore to decyzja czy umrze nie zależy od rodziców, ani od lekarzy, ani od samego papieża. Jest po prostu nieuleczalnie chore i umrze tak czy inaczej.
@Finsky: Dlatego altmed i czarodzieje cieszą się taką popularnością. Medycyna dotarła do momentu, w którym nie jest zrozumiała przez zwykłego śmiertelnika, a jeden magik z drugim oferują banalne wytłumaczenia najtrudniejszych zagadnień. Po co komu wiedzieć o p53, mutacjach beta-kateniny czy innych CTNNB1, FAM123B, SOX9, ATM, i ARID1A jak wystarczy powiedzieć, że jak się napluje do szklanki i pływa biały kłaczek to ma się raka bo
@enforcer: łatwo pisać bzdury komuś kto ma i nie umie sobie wyobrazić straty ¯\_(ツ)_/¯
Ten sam poziom argumentacji. to, ze rodzic nie chce śmierci swojego dziecka to przeszkoda w tej sprawie.
Jeżeli dziecko ugryzie coś, zadającego niewyobrażalny ból 24/7 przez tydzień po którym to tygodniu w 99% dziecko umrze, to i tak ogromna ilość
@enforcer: to dopiero jest argument bazowany na solidnych podstawach, winszuję
Dziecko ma wodę zamiast mózgu i nie pożyje długo/bez respiratora i ok rozumiem, że lekarze chcą odłączyć pacjenta. Ale jeśli ja jako rodzić mam taką możliwość zabrać dziecko do innego szpitala/państwa na mój koszt to do jakiej #!$%@? nędzy ktoś mi tego zabrania? Na jakiej podstawie?
@shitty_support: @Finsky: @Naxster: @Naxster: