@Maaska: tak wyrywkowo czytając to motywy już nie będą dostępne, jedynie jeśli ktoś miał już ustawiony przed aktualizacją to zostaje, resztę zerknę potem
@Mam_wiecej_niz_13lat: oki. Przed chwilą się dowiedziałam, że trzeba zmienić region na Stany Zjednoczone, wtedy normalnie można pobierać nowe motywy i zmieniać pojedyncze elementy
@Maaska: Dodali może piątą ikonę w rzędzie przełączników czy to dalej funkcja dla wybranych (czyt. Dla tych którzy potrafią wgrać custom rok) A odpowiedz z poziomu powiadomień jest przewygodna i czekałem na nią aż wgrałem customa
@Maaska: korzystałem z globala jak i xiaomi.eu. ostatecznie gdybym miał wybierać pomiędzy oboma to zostałbym na globalu. Ale odkąd wgrałem rom od Miui.am to nie czuję potrzeby grzebania przy systemie
@Maaska: płynny i stabilny, może to zasługa tego że mniej modyfikowany niż xiaomi.eu, mam wrażenie że lepiej zarządza pamięcią. I bardzo łagodnie obchodzi się z baterią (7h sot od rana a przez większość dnia jasność dość wysoka). I największy plus to tłumaczenie z globala bo to od miuipolska jest momentami okropne. Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć to daj konkretne pytania ;)
@JemSerek: brzmi zachęcająco ( ͡º͜ʖ͡º). A ciekawią mnie dwie sprawy, w zasadzie 3: czy jest dostępne dla Redmi 4X, skąd pobrać i jak zainstalować krok po kroku ;)
@Maaska: od miesiąca mam na redmi 4x i sobie chwalę, z strony miui.am Na YouTube masz setki poradników jak zainstalować xiaomi.eu czy też obojętne jaki rom. Każdy nieoficjalny instaluje się tak samo
@Maaska: na yt masz też mnóstwo poradników jak odblokować bootloader oraz wgrać twrp, obejrzysz dwa razy, poczytasz trochę i ci się uda, nim otrzymasz zgode na odblokowanie musisz. Poczekać parę godzin, po jej otrzymaniu trzy dni aby móc odblokować bootloader. Więc na spokojnie zdążysz opanować to i nic nie popsujesz.
Uważaj tylko by nie popaść w obsesję wgrywania codziennie innego romu ( ͡°͜ʖ͡°)
#xiaomi #xiaomilepsze
źródło: comment_uuxsKFKjmcGmhiCeotOjiWrAddqO3BUq.jpg
PobierzA odpowiedz z poziomu powiadomień jest przewygodna i czekałem na nią aż wgrałem customa
@basia15: polecam przetestować rom od miui.am
Na YouTube masz setki poradników jak zainstalować xiaomi.eu czy też obojętne jaki rom. Każdy nieoficjalny instaluje się tak samo
Uważaj tylko by nie popaść w obsesję wgrywania codziennie innego romu ( ͡° ͜ʖ ͡°)