Mirki, poważnie się zastanawiam nad emigracją do Szwajcarii lub Anglii. Mam 2.5 roku doświadczenia w Javie, ale pisałem też sporo frontu. I teraz pytanie: ile na kontrakcie można tam zarobić? widziałem jakieś kwoty rzędu 300-500 funtów za dzień, ale jestem ciekaw jakie mają one odzwierciedlenie w rzeczywistości. Może ktoś był w takiej sytuacji i udało mu się dostać do jakiejś firmy w Szwajcarii/Anglii i może się podzielić swoimi spostrzeżeniami?
@Arima: ja nic nie wiem ale się wypowiem. Pewnie o tym wiesz ale przypomnę Londyn a reszta Anglii to dwa światy. A Szwajcaria jest cała droga szczególnie nieruchomości. I Szwajcarzy zazwyczaj chcą coś więcej niż sam angielski (Ale to już się sam dowiesz w konkretnej firmie)
@Arima: Zapomnij o kontraktach. Większość kontraktorów to osoby z większym doświadczeniem. Do tego kontrakt trwa od 2 tygodni do 6 miesięcy, nigdy nie masz pewności czy uda ci się załapać na następny. Nieliczne osoby współpracują z jedną firmą przez lata jako kontraktorzy reszta musi liczyć się z przerwami pomiędzy kontraktami oraz znacznie większą konkurencją niż ma to miejsce przy pracy na etat. Aby otrzymać kontrakt musisz też być na miejscu
Kolega dostał kontrakt 250Ł na dzień poza Londynem ( West Midlands ) bez ogromnego doświadczenia w Anglii a i konkurencja nie występowała. Wiedza na poziomie mida. Osobiście dostaję propozycje na Andka non stop więc wygląda, jakby zapotrzebowanie było spore. Ja bym próbował na kontrakt poza Londynem, myślę że 300-350 za dzień możesz spokojnie upolować. W londynie możesz próbować dobić do 500-600 ale konkurencja będzie większa jak i koszty życia.
Mirki, poważnie się zastanawiam nad emigracją do Szwajcarii lub Anglii. Mam 2.5 roku doświadczenia w Javie, ale pisałem też sporo frontu. I teraz pytanie: ile na kontrakcie można tam zarobić? widziałem jakieś kwoty rzędu 300-500 funtów za dzień, ale jestem ciekaw jakie mają one odzwierciedlenie w rzeczywistości. Może ktoś był w takiej sytuacji i udało mu się dostać do jakiejś firmy w Szwajcarii/Anglii i może się podzielić swoimi spostrzeżeniami?