Wpis z mikrobloga

#java #it #emigracja #programowanie

Mirki, poważnie się zastanawiam nad emigracją do Szwajcarii lub Anglii. Mam 2.5 roku doświadczenia w Javie, ale pisałem też sporo frontu. I teraz pytanie: ile na kontrakcie można tam zarobić? widziałem jakieś kwoty rzędu 300-500 funtów za dzień, ale jestem ciekaw jakie mają one odzwierciedlenie w rzeczywistości. Może ktoś był w takiej sytuacji i udało mu się dostać do jakiejś firmy w Szwajcarii/Anglii i może się podzielić swoimi spostrzeżeniami?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arima: ja nic nie wiem ale się wypowiem. Pewnie o tym wiesz ale przypomnę Londyn a reszta Anglii to dwa światy. A Szwajcaria jest cała droga szczególnie nieruchomości. I Szwajcarzy zazwyczaj chcą coś więcej niż sam angielski (Ale to już się sam dowiesz w konkretnej firmie)
  • Odpowiedz
@Arima: Zapomnij o kontraktach. Większość kontraktorów to osoby z większym doświadczeniem. Do tego kontrakt trwa od 2 tygodni do 6 miesięcy, nigdy nie masz pewności czy uda ci się załapać na następny. Nieliczne osoby współpracują z jedną firmą przez lata jako kontraktorzy reszta musi liczyć się z przerwami pomiędzy kontraktami oraz znacznie większą konkurencją niż ma to miejsce przy pracy na etat. Aby otrzymać kontrakt musisz też być na miejscu
  • Odpowiedz
Kolega dostał kontrakt 250Ł na dzień poza Londynem ( West Midlands ) bez ogromnego doświadczenia w Anglii a i konkurencja nie występowała. Wiedza na poziomie mida. Osobiście dostaję propozycje na Andka non stop więc wygląda, jakby zapotrzebowanie było spore. Ja bym próbował na kontrakt poza Londynem, myślę że 300-350 za dzień możesz spokojnie upolować. W londynie możesz próbować dobić do 500-600 ale konkurencja będzie większa jak i koszty życia.
  • Odpowiedz