Wpis z mikrobloga

Polaczky debatują czy za 750 euro miesięcznie da się sensownie żyć i uwaga uwaga:

można żyć spokojnie i oszczędzać i nie mówię o wybieraniu najtańszych produktów czy odmawianiu sobie przyjemności

Z czym patrząc na stosunek plusów do minusów - większość się zgadza. Chciałbym tylko przypomnieć że w Irlandii jest zasiłek dla bezrobotnych 193 euro tygodniowo. I nie mówcie mi o tym że w Irlandii są ceny w euro więc i zasiłek musi być odpowiedni bo już nie raz udowodniono że #zagranico jest większa siła nabywcza pieniądza a w dodatku produkty są lepszej jakości. Nie wiem czy się śmiać czy płakać.

#irlandia #polska #zarobki i dam też tag #uk żeby więcej ludzi się mogło pośmiać (Lub uronić łezkę).
Pobierz
źródło: comment_H2UtIa5uZBKi1uYBWLMUBXbt1IQqHwuX.jpg
  • 44
Skoro sam to powyżej napisałem. Co jest z tobą nie tak? Ile ty masz lat? Masz jakiekolwiek wykształcenie? Nie rozumiesz mowy pisanej?

@sebaa: Przestań się #!$%@? ośmieszać jeszcze bardziej, bo i ja i @UrbanHorn napisaliśmy ci ostatecznie takiego samego posta tylko idąc do niego inną drogą, a ty dalej się spuszczasz chociaż już nie wiadomo nad czym.
Jaka jest teraz twoja teza, co masz jeszcze do dodania, poza całym postem bzdur
@UrbanHorn: jak masz 3100zł i własne mieszkanie... to czemu nie, spokojnie 1000-1500zł na jedzenie możesz wydać miesięcznie - a to na polskie ceny dość dobra kwota - szczególnie w porównaniu do diety chocoszoków ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ale jak wynajmujesz coś w większym mieście to masakra, mieszkanie 1500-2000 minimum za coś co się nie rozpada za mocno. I już zostaje gie.
4k imho minimum by żyć, a
za 3000 da się żyć wg mnie normalnie ..
kwestia jakie macie podejście chyba do życia.
opłaty za mieszkanie prąd telefony to 600 zł
gaz do auta ok ,100 zł bo do roboty mam 5 km o wszystko w zasięgu 500 metrów.
hmm jedzenie z 1000 ze duża górka.
alkoholu nie pije praktycznie w ogóle .
generalnie zawsze kasa mi zostaje. a mam w firmie gagatków co zarabiają po 7k na rękę