Aktywne Wpisy
nevin +55
Dlaczego prawactwo ma problem z miastami 15 minutowymi? Nie potrafię sobie wyobrazić argumentacji, która by krytykowała taki pomysł. Przecież takie miasto to same zalety. O #!$%@? im chodzi?
#neuropa #bekazprawakow #bekazpodludzi #bekazkonfederacji #polityka #ekologia
#neuropa #bekazprawakow #bekazpodludzi #bekazkonfederacji #polityka #ekologia
SEGATASANSHIRO +67
Dzieciątko z lasu, was tak kiedyś ogrzewała jakaś kobieta? #przegryw #bekazlewactwa
Mam do sprzedania drogi telefon. Gość bez targowania się oferuje taki tok transakcji. Czy myślicie, ze jeżeli potwierdzę wysyłkę na podstawie potwierdzenia przelewu, a następnie po prostu poczekam na przelew i wyślę telefon po jego otrzymaniu, to będzie ok? Jeżeli pieniądze nie dojdą, mimo wysłania potwierdzenia przelewu, zgłoszę sprawę na policję. Widzicie jakieś potencjalne zagrożenia? #olx #oszukujo
@Saganis: Nie ma rączek, nie ma ciasteczek
Łamana polszczyzna, pytają o numer konta gdzie mają przelać pieniądze a później wysyłają na maila niby potwierdzenie przelewu.
Mail wpada do spamu z Royal Bank lub Lloyds Bank.
Żeby pieniądze do ciebie doszły musisz wysłać numer listu przewozowego.
W pewnym momencie po napisaniu wiadomości zaraz usuwali wysłane wiadomości bo w każdej pisałem, że póki hajsu na koncie nie zobaczę to
powiedź, że OK i niech zrobi ten fake przelew.
Dostaniesz od niego potwierdzenie podrobione pewnie, i to wysyłasz do banku czy aby wszystko się zgadza. Oni to zawsze sprawdzają i jeśli jest fałszywe to z automatu jest zgłoszone na policje.
Już to przerabiałem. Koleś dostał zawiasy, bo to pierwsze takie przewinienie jego.