Aktywne Wpisy

enten +35
Nic tak nie cieszy jak bol d--y wysoko funkcjonujących alkoholików, ze ktoś im zakazuje kupienia flaszki po 22. A patrząc na to ze większość żabek zamyka sie o 23 to jest dosłownie zabranie im jednej godziny z dnia kiedy tego alkoholu nie będą mogli kupić.
A kwik taki jakby ich na dożywocie skazywali. Wolność upada Proszę Państwa. Komunizm wraca i zamordyzm bo przez godzine zakażą sprzedawania trucizny na mieście.
Ale się wiją,
A kwik taki jakby ich na dożywocie skazywali. Wolność upada Proszę Państwa. Komunizm wraca i zamordyzm bo przez godzine zakażą sprzedawania trucizny na mieście.
Ale się wiją,

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

jak powinno się robić takie coś:
mamy folder ./karty/ i tam są pliki .py kart dziedziczące po ogólnej karcie
teraz chce to zaimportować, wylosować kartę z pośród tych w katalogu ./karty/ i wykonać an tym kod
@croppz karty jak w magi i mieczu
Ten random da mi string a ja chcę obiekt
karta = random.choice(moje_karty)
Zobacz tu https://stackoverflow.com/questions/2349991/python-how-to-import-other-python-files
takie coś zrobiłem
dobrze to robię?
źródło: comment_n2MREpA9db6qjw9Q3vQJjTVUdbbbr8ow.jpg
PobierzPoza tym to wyszukiwanie nazwy pliku i zakładanie że klasa ma tą samą nazwę to jest mocny hack. Zakładasz że one będą takie same. Już nie mówiąc, że nazwa pliku jest pisana z małej a nazwy klas zwyczajowo są z dużej.
Zrób po prostu klasę, gdzie masz listę taką
tej listy klas własnie chciałem uniknąć, zależy mi na jak najprostrzym dodawaniem tych kart