d.....8
d.....8
11
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
f.....k
f.....k
@pawlo74: przeważnie otwieram nowy kanał bezpośrednio do sprzedawcy. Łączyć się możesz z innymi ale muszą chodzić na tym samym blockchainie(mainnet != testnet)

tutaj masz ln mainnet explorer
2
p.....4
p.....4
@dpc8: wiemy cieszymy się bardzo, właśnie otwieramy kanaly i testujemy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
fervi
@pawlo74: Nie trzymam na telefonie portfela (z systemem Samsunga) bo nie ufam mu. Na takim systemie masz telegram, facebook itd. wiadomo, że to wszystko wykrada dane (Google również) i nie wiem czy można zaufać takiemu sprzętowi. Ba - możliwe, że żadnemu nie wolno ufać :D

Natomiast na telefonie nie mam portfela z Bitcoinami ( ͡° ʖ̯ ͡°)
1
f.....k
f.....k
@dpc8: @pawlo74 łączyłem się z lightningd i wszystko poszło bez problemu
1
d.....8
d.....8
@pawlo74: Z tego co wiem to ten portfel umożliwia tylko wydawanie kasy na LN (przynajmniej na razie). Dobre do płacenia za małe rzeczy. Ponoć https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lightning.wallet będzie obsługiwał także przyjmować płatności, ale nie jest jeszcze na mainnecie.
1
p.....4
p.....4
@fdisk: daj mi żądanie płatności, podałeś mi adres węzła a ja nie chcę otwierać z tobą kanału tylko wysłać Ci kilka sat
1
p.....4
p.....4
@dpc8: masz jakieś miejsce gdzie mogę zapłacić LN?
Może @fervi otworzy kanał LN to mu dam napiwek?
0
fervi
@pawlo74: Niestety jak ostatni głąb zostawiłem dane w domu (seed itd - odpowiednio zabezpieczone xd), a szkoda bo muszę sprawdzić "pewną usługę", jak zadziała to może będę zarabiał więcej bitcoinów (pasywny dochód)
0
p.....4
p.....4
@fervi: dawaj otwieraj kanał i testujemy.
0
fervi
@pawlo74: No nie mam portfela przy sobie xd W ogóle mam nadzieję, że w piątek rozwiązanie konkursu o Trezora ( ͡° ʖ̯ ͡°)
0
p.....4
p.....4
@fervi: nie masz komórki przy sobie? Mam tyle w kanale do wydania
0
p.....4
p.....4
@fdisk: komu zapłaciłeś?
0
f.....k
f.....k
@pawlo74: sobie ( ͡° ͜ʖ ͡°)