Czy ktoś jest mi w stanie to logicznie wytłumaczyć? Bo ja zglupialem.... Wsiadalem to tego nie bylo... Przejechałem 50 km w deszczu i wietrze. Ani razu nie przekroczyłem 100 km/h a tym bardziej nie najechałem na żadną hopke... Owszem asfalt za równy nie był ale bez jaj... W tankbagu był I dalej jest tylko pusty plecak. Zsiadlem z motocykla I zobaczylem coś takiego... No kur... Szlak mnie trafił. #motocykle #motomirko #cudanakiju
@beroslaw innego wytłumaczenia nie widzę, zależy ile paliwa miałeś, ile spalił na te 50km, też może Moto stało w ciepłym garażu i różnica temperatur pomogła. Inna opcja to stalowe jaja i mocna erekcja ))¯_(ツ)_/¯
@Cerasus serio... Przy tej temperaturze to ciężko go było znaleźć jak poszedłem się odlac... Żarty zartami. Był pełny bak, zrobiłem 50 km. Następnie moto stało trzy dni pod gołym niebem w tej samej temperaturze. Dzisiaj Wsiadlem I zrobiłem następne 50. Pali mi 5,5-6 na setkę. Idąc tym tropem. Skoro zrobiło się aż tak duże podciśnienie że zassaloby bak to zapewne wczwsniej moto powinno zgadnąć lub się dlawic. Mimo tego polecialem sprawdzić.
@beroslaw: gdyby zassało bak (w co nie wierzę) to nie zrobiłoby tego w miejscu gdzie jest krawędź,tylko w innym miejscu gdzie jest łatwiej wgiąć metalową powierzchnię
@beroslaw innym wytłumaczeniem by było że ktoś specjalnie Ci czymś w moto przywalił. Ale skoro masz pewność że to zrobiło Ci się w trakcie jazdy to nie mam pomysłów (jakieś naprężenia z ramy wykluczam).
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: @Cerasus: @DrHeinzDundersztyc: Nikt w to nie przywalil.Gdyby przywalil nie robil bym z siebie idioty i nie wymyslal historyjek na portalu ze smiesznymi obrazkami. Wstalem z siedzenia jak dojechalem na miejsce i wlasnie to zobaczylem. Sam mam mindfuck i dlatego zamiescilem to na mirko, byc moze ktos sie z tym spotkal. Rame tez wykluczam mimo iz nie sprawdzalem. Moto ma niecale 10k mil w tym momencie.
Wsiadalem to tego nie bylo... Przejechałem 50 km w deszczu i wietrze. Ani razu nie przekroczyłem 100 km/h a tym bardziej nie najechałem na żadną hopke... Owszem asfalt za równy nie był ale bez jaj... W tankbagu był I dalej jest tylko pusty plecak. Zsiadlem z motocykla I zobaczylem coś takiego... No kur... Szlak mnie trafił.
#motocykle #motomirko #cudanakiju
źródło: comment_1xwCzXuB2ZwNE8H4idDL7yWikOuTDWcF.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
OP masz stalowe jaja widocznie :D
Dodatkowo: https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/szlak-czy-szlag;3858.html
@cysterna
@Bahupl
źródło: comment_gEOiuCd0lo4ZMPAaTeOjQllyrhdFDEfw.jpg
Pobierz@irik przeca aż takiego podciśnienia pewnie tam nie ma aby kurde bak wessalo... No jest to jaka wskazówka ale ciężko mi w to uwierzyć..
Rame tez wykluczam mimo iz nie sprawdzalem. Moto ma niecale 10k mil w tym momencie.