Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +834
Z nudów testuję różnicę między PB95 i PB98.
Hipoteza: Mimo, że paliwo 95 jest odpowiednie do tego silnika to sprawdzam, czy benzyna 98 bez dodatków etanolu jest bardziej kaloryczna a przez to czy daje więcej energii za mniej litrów.
Obiekt testowy: Honda Civic 1.3 z układem hybrydowym IMA
Warunki testów: Ni c---a nie obiektywne ( ͡º ͜ʖ͡º) Do pracy, na zakupy, czasami
Hipoteza: Mimo, że paliwo 95 jest odpowiednie do tego silnika to sprawdzam, czy benzyna 98 bez dodatków etanolu jest bardziej kaloryczna a przez to czy daje więcej energii za mniej litrów.
Obiekt testowy: Honda Civic 1.3 z układem hybrydowym IMA
Warunki testów: Ni c---a nie obiektywne ( ͡º ͜ʖ͡º) Do pracy, na zakupy, czasami
źródło: image
Pobierz
Zopyross +191
Nikt mi nie wmówi, że 50 metrów to coś więcej, niż przestronna kawalerka. Nie da rady przebywać na takim metrażu w np 3 osoby i nie zwariować. Gdzie przyjąć gości? gdzie wypocząć po kołchozie? gdzie przenocować rodziców? gdzie wyprawić czyjeś urodziny? jeśli jeden pokój jest dla dziecka to tobie i żonie zostaje 18 metrowy salon - na spanie, osobiste rzeczy, szafy, półki, suszarkę na ubrania itp itd, przecież to koszmar. Nie dziwię
źródło: msz
Pobierz

https://seekingalpha.com/article/4154141-7-reasons-sell-eth-tokens
Polecam wszystkim. Art napisany 7.03.2018, kiedy cena była jeszcze na poziomie $860.
Ja jednak chciałbym wam przedstawić kolejny powód, który powinien wam dać najwięcej do myślenia.
Na pompie kiedy Kiedy ETH był w okolicach $800, twórca ETH Vitalik Buterin sprzedał większość swoich ETH.Podobnie do mnie rozumiał że ta wycena jest nienaturalna i nieuzasadniona. Doskonale rozumiał że cena wróci do poprzedniego poziomu. O tym nikt wam na tagu nie wspomni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak jak wspominałem wcześniej trzykrotny wzrost wartości ETH bardzo szybko bez żadnego logicznego uzasadnienia powinien dać do myślenia. To oczywiste.
Po 10k BTC był atak ulicy na kryptowaluty (obecne 95% dzisiejszych mirków z tagów), następnie po spadku BTC przeszli oni na 2 i 3 kryptowalutę pod względem kapitalizacji.
Spompowano ceny krat graficznych. Byłem jedyną osobą która ostrzegała aby sprzedawać karty graficzne, nawet mówiłem że gdym mógł to bym shortował ich ceny. Oczywiście nikt nie słuchał.
Następnie janusze krypto uciekli w shity, łykając tanie scamy z nadzieją że będą milionerami.
Wszystko to pięknie widać na wykresie dominacji. Spadek BTC, pompa ripple i eth, następnie wzrost najmniejszych shitów (biała linia).
Oczywiście wszyscy zaślepieni i już krzyczeli na tagu że flip z btc jest nieunikniony.
Śmieszne jest stwierdzenie że atakujemy z pawlo eth bo się go boimy. Niestety atakujemy je z zupełnie innych powodów. Żadna inna kryptowaluta nie ma tyle grzechów na sumieniu:
-Nieograniczona ilość eth. Możliwość dodruku bez ograniczeń. (Zaprzeczenie idei dla której powstał BTC)
-Waluta pod całkowitą kontrolą jednej osoby, Vitalika Buterina. (Zaprzeczenie idei dla której powstał BTC)
-Fork i podział na ETHF i ETC w celu cofnięcia transakcji. Zapowiedź kolejnego cofania transakcji. Z tego powodu odszedł ostatni CEO... (Zaprzeczenie idei dla której powstał BTC)
-Całkowita nieodpowiedzialność pod względem przyrostu wielkości blockchaina. Wzrost wciąż przyspiesza, już zbliża się do 1TB. Prowadzi to do centralizacji. SCREEN
-Jest to normalna firma, która ma czerpać zyski z działalności. Ma zatrudnionych wiele osób i generuje ogromne koszty utrzymania na które zrzucają się wszyscy posiadacze ETH. (Zaprzeczenie idei dla której powstał BTC)
Zrozumcie że ja nie krytykuję bezpodstawnie. Po prostu logicznie myślę, robię research i naprawdę wam dobrze radzę. Zamiast mnie opluwać wyciągnijcie lepiej wnioski, bo dużo byście zaoszczędzili gdybyście słuchali wcześniej. Ale wy eksperci pakujecie się w ciemno w krypto o którym nic nie wiecie
PS Gdybym uważał eth za zagrożenie btc, to bym po prostu część swojego kapitału przeniósł w eth.
#bitcoin #kryptowaluty #btc #ethereum #eth #altcoin #scamcoin #shitcoin
źródło: comment_OYa4Pnh4Zkc6Zzd7Rl3D0nlz634HVjty.jpg
PobierzBTC będzie miało funkcję tworzenia kontraktów to pogadamy( ͡° ͜ʖ ͡°)
R------------e mnie, przemądżalcy zarozumialcy, eksperci od 2 miesięcy
poczytam i sprawdzę
Tzn, kiedy na różne scamy zbierano pełno jałmużnych w postaci ETH, scamy nie mogły niektórych ruszać przez różne okresy czasu. Obecnie coraz więcej z nich zostało uwolnionych. Co za tym idzie, scamerzy będą realizowali zyski i zaczną sprzedawać masę ETH.
Tak więc przygotujcie się hodlerzy na bolesny okres bowiem dużo ETH zostanie sprzedanych w ogromnych ilościach.
Można nawet