Aktywne Wpisy
Szczur90 +636
#1z10 xDDD
Sandrinia +108
Paradoks Fermiego – wyraźna sprzeczność pomiędzy wysokimi oszacowaniami prawdopodobieństwa istnienia cywilizacji pozaziemskich i brakiem jakichkolwiek obserwowalnych śladów ich istnienia.
Wiek Wszechświata i liczba zawartych w nim gwiazd sugerują, że życie pozaziemskie powinno być czymś powszechnym. Pierwsze zwrócenie na to uwagi przypisuje się fizykowi nobliście Enrico Fermiemu przez zadanie w 1950 roku pytania: „Gdzie Oni są?”. Fermi zapytał, dlaczego, jeśli w Drodze Mlecznej istnieje wiele zaawansowanych pozaziemskich cywilizacji, nie znaleźliśmy dotąd żadnych ich
Wiek Wszechświata i liczba zawartych w nim gwiazd sugerują, że życie pozaziemskie powinno być czymś powszechnym. Pierwsze zwrócenie na to uwagi przypisuje się fizykowi nobliście Enrico Fermiemu przez zadanie w 1950 roku pytania: „Gdzie Oni są?”. Fermi zapytał, dlaczego, jeśli w Drodze Mlecznej istnieje wiele zaawansowanych pozaziemskich cywilizacji, nie znaleźliśmy dotąd żadnych ich
Firma, w której pracuje poszukuje inzyniera, glowne wymagania odnosnie doswiadczenia, umiejetnosci:
- programowanie PLC
- znajomosc AutoCAD
- umiejetnosc czytania i projektowania schematow elektrycznych
#praca w #barnsley #uk #southyorkshire #anglia
Szeroko pojeta #automatyka przemyslowa. Roznorodne projekty.
Wolam tez @Wujek_Fester - moze masz jakiegos kandydata z okolicy :).
#emigracja #inzynieria #robotyka #autocad #plc #siemens #abb #rockwell
Szczegoly na temat SMS Machine Automation:
http://www.automation.co.uk/
Sam pracuje tu od dwoch lat jako Mechanical Design Engineer.
Nie mozna narzekac na n--e. Nie jest to zadne #korpo, a fajny, zgrany team.
Sa niezle pieniadze do zarobienia, pod warunkiem odpowiednich predyspozycji i kwalifikacji.
Dlatego zainteresowanych prosze o kontakt na pw.
@dnasstorm: To ja pół życia w UK 'na magazynie' z---------m, a mogłem po prostu papugą aka cieciem w Southern Railway albo Thameslink Govia Railway zostać. I wszystko tak jak krew w piach!
@dnasstorm: Może 40h i 5 dni w tygodniu zawyża tutaj normę, przynajmniej nie muszę gadać. Od zawsze wolałem cyferki, bilans by się niby zgadzał więc koniec z końcem wolę swoje data warehouse.
Ja natomiast zmontowałem posta w celu znalezienia potencjalnie odpowiednich ludzi na stanowisko jakie mamy do obsadzenia. Drugorzędne w tym momencie jest dyskutowanie i porownywanie stawek, bo jak już wspomniałem - zależy to od expa. A stawką jest po prostu typowa. Jak na Yorkshire mysle, że całkiem ok, w Londynie już
@LeeBee: A to jest taki niedobor? Co drugi Hindus studiuje engineering.
@kaktusak: Watpie