Wpis z mikrobloga

Witam szanowne Mirkowe grono inzynierow.

Firma, w której pracuje poszukuje inzyniera, glowne wymagania odnosnie doswiadczenia, umiejetnosci:

- programowanie PLC
- znajomosc AutoCAD
- umiejetnosc czytania i projektowania schematow elektrycznych

#praca w #barnsley #uk #southyorkshire #anglia

Szeroko pojeta #automatyka przemyslowa. Roznorodne projekty.

Wolam tez @Wujek_Fester - moze masz jakiegos kandydata z okolicy :).
#emigracja #inzynieria #robotyka #autocad #plc #siemens #abb #rockwell

Szczegoly na temat SMS Machine Automation:
http://www.automation.co.uk/

Sam pracuje tu od dwoch lat jako Mechanical Design Engineer.
Nie mozna narzekac na n--e. Nie jest to zadne #korpo, a fajny, zgrany team.
Sa niezle pieniadze do zarobienia, pod warunkiem odpowiednich predyspozycji i kwalifikacji.
Dlatego zainteresowanych prosze o kontakt na pw.
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LeeBee: 35k to normalne pieniadze dla kogos z 2/4 letnim doswiadczeniem, czyli taki junior/zwykly inzynier a nie graduate. UK to nie bantustan, inzynier nie zarabia tu 10x tyle co sprzataczka czy inny przerzucac paczek na magazynie(dodatkowo podatki/skladki szybko rosna). 25k to normalna stawka dla graduate (BAE, EDF czy RR tyle placa) wiec 10k wiecej to akurat dwie/trzy podwyzki. Schematy/PLC czy AutoCada to chyba nic nadzwyczajnego, kazdy absolwent Bolton University czy
  • Odpowiedz
@dnasstorm: > 4 dni w tygodniu pracy i 3 dni wolnego, 37h pracy i masz spokój,

@dnasstorm: To ja pół życia w UK 'na magazynie' z---------m, a mogłem po prostu papugą aka cieciem w Southern Railway albo Thameslink Govia Railway zostać. I wszystko tak jak krew w piach!
  • Odpowiedz
o ile byś się dostał

@dnasstorm: Może 40h i 5 dni w tygodniu zawyża tutaj normę, przynajmniej nie muszę gadać. Od zawsze wolałem cyferki, bilans by się niby zgadzał więc koniec z końcem wolę swoje data warehouse.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@dnasstorm Ależ jak najbardziej. Nie neguję, że to może być dobra praca. I nawet życzę powodzenia. Tacy pracownicy też są potrzebni.
Ja natomiast zmontowałem posta w celu znalezienia potencjalnie odpowiednich ludzi na stanowisko jakie mamy do obsadzenia. Drugorzędne w tym momencie jest dyskutowanie i porownywanie stawek, bo jak już wspomniałem - zależy to od expa. A stawką jest po prostu typowa. Jak na Yorkshire mysle, że całkiem ok, w Londynie już
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@przedstawiciel_skrajnego_centrum Dokładnie, stawka rynkowa. Mówię tu o UK. Nie orientuje się w polskich stawkach, ale jeśli jest podbnie - to cieszy, nie wleczemy się w ogonie Europy. Albo rynek tak reguluje stawki, z powodu niedoboru inżynierów na rynku. Tak czy inaczej na plus dla specjalistów.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ruski_88 ABB, Rockwell, niekiedy Siemens. Programowanie drabinek, generowanie BOMów, dokumentacji, uruchomienia onsite. Jeśli jesteś zainteresowany zapraszam na PW.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@StrefaZimna Jest szerokim pojęciem i moje kompetencje też sięgają szeroko. Od projektowania standardowych ram, konstrukcji blachowych, sprawnych, po komponenty wykonywane w druku 3d, na CNC i kompletne systemy: suwnice, pick&place. Zdarzają się też retrofity, usprawnianie istniejących systemów. Branże: od spożywczej przez automotive po nuclear.
  • Odpowiedz
@LeeBee: Plus taki ze nie oplaca sie przenosic takich stanowisk do PL, jakby musieli zaplacic 25k w PL i jeszcze by ludzie marudzili ze za malo to nikt sie nie bedzie szarpal/przenosil calego R&D do EE dla kilku tysiecy oszczednosci. Jak funt spadnie do 4zl to rozpocznie sie migracja miejsc pracy w druga strone:)
  • Odpowiedz