Wpis z mikrobloga

Od 2012 r. używałem w swoich zautomatyzowanych narzędziach https://www.webpagetest.org/ do automatycznego badania szybkości tworzonych przez siebie stron w różnych prawdziwych konfiguracjach.

Na początku tego roku idioci od kryptowalut odkryli, że można używać webpagetest.org do zarabiania na Monero, w końcu to uruchamia na swoich serwerach prawdziwe przeglądarki w celu generowania raportów.

W wyniku tego pojawiła się captcha i straciłem możliwość np. zbadania skryptem kilkuset widoków, a ja stałem się przeciwnikiem kryptowalut (wcześniej tylko nie podobał mi się wpływ Chin na Bitcoina), pomimo tego że z nich nie korzystam. Takie właśnie niszczenie wszystkiego dookoła powoduje nienawiść do całej społeczności kryptowalutowej - spam w AdWords reklamujący oszustwa oparte na Ethereum to najlepszy, ale nie jedyny przykład.

#kryptowaluty #monero #bitcoin #webdev
  • 5
wcześniej tylko nie podobał mi się wpływ Chin

@jacekprim: wpływ Chin w każdym aspekcie naszego życia z dnia na dzień będzie tylko większy. Chyba, że Europa się ogarnie i stworzy coś na kształt United States of Europe łącznie z Rosją upodloną na swojej wschodniej granicy.
@jacekprim Mnie to najbardziej denerwują ci gownolodzy co mozgi zjedli a się wypowiadają jako eksperci. Gdy skrytujesz albo powiesz odwrotnie co myślą od razu gryzą :D