Wpis z mikrobloga

@grzesix2: Tylko i wyłącznie ze względu na PayPal. Jak ci się zrypie w ciągu 6 miesięcy, to możesz odesłać i zwrócą ci kasę (zarówno za przesyłkę jak i towar). Oczywiście jeśli wszystko pójdzie dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°) PayPal też ma swoje za uszami.
  • Odpowiedz
@recholek_new: przecież na aliexpress jest alipay. Można też zrobić chargeback kartą. Paypal może wygodniejszy ( dużo zależy od banku), ale jakaś ochrona jest

Gearbest od pewnego czasu o--------a syf. A to sprzedają odpady z china mobile, a to wyślą refuba, a to paczka idzie dwa miesiące ( jak było z priority line). Dużo problemów
  • Odpowiedz
@marecki22: Jasne. Nie wiem jak ty, ale ja mam spore opory przed podawaniem mojej karty kredytowej Ali. Korzystam tylko z przedpłaconych (albo przelewy, w tym przypadku to jeden ch..) a one chargeback nie oferują. Zresztą chargeback to w przypadku gdy nie dostaniesz, albo dostaniesz i od razu nie działa. Nikt ci nie rozpatrzy tego po kilku miesiącach od otrzymania na twoją korzyść.
A że GB wali w ch... to wiem,
  • Odpowiedz
@grzesix2: ja nie widze roznicy. kupuje jak leci i tu i tu. 3 telefony z aliexpress płacone akrtą i przelewami24, 2 na gearbeście i jeden na lightinthebox. z zadnym nie miałem problemu. zadne refurby, wszystko działa jak ma być. byleby nie kupowac od jakichś krzaków i czytac aukcje czy nie ma jakichś dziwnych romów zainstalowanych.
na alie wpadają częściej na vat, ana gerabescie prioryty lane mimo ze długo idzie to
  • Odpowiedz