Wpis z mikrobloga

  • 30
@KosmicznyPolityk: Surowy schab pokroiłem na kilka części, 24h w cukrze (po tym czasie ściągnie masę wody z mięsa aż pływa wszystko), później 24h w soli (po tym czasie trochę wody wyciągnie jeszcze sól), a później mocno obtoczyłem przyprawami i na linkę do suszenia.
  • Odpowiedz
  • 23
@KosmicznyPolityk: Tak, taki zwyczajny cukier i sól w postaci kryształków.

Powiesić najlepiej w miejscu przewiewnym. Ja powiesiłem w jednym z pokojów na sznureczku, zwisają z szuflad.

Zobacz sobie filmik, dość podobnie robi. :)
R.....0 - @KosmicznyPolityk: Tak, taki zwyczajny cukier i sól w postaci kryształków.
...
  • Odpowiedz
@Radeg90: A jak to wygląda pod kątem ewentualnych lokatorów w wieprzowinie? Bo ja np jak suszę świnię albo drób to zawsze na 80 stopni pod koniec wrzucam do piekarnika żeby zabić wszystko co może stać się nowym mieszkańcem mnie, ale to w paskach jest i taka obróbka trwa krótko.
  • Odpowiedz