Wpis z mikrobloga

Uro za 2 mce, W lodowce od okolo roku
mam taka w niej komore do przechowywania miesa (samsung cheffcollection)- pieknie sie sprawdza, nie lapie nieprzyjemnych zapachow, powierzchnia idealna. Na 2 tyg przed krojeniem bedzie jeszcze lezal w siezych gałązkach rozmarynu żeby nadać final touch :P
To już chyba niestety loteria. Tak samo jak jedzenie tatara.


@Radeg90: Co kuhwa? xD
Przecież tatara robi się z wołu, a nie ze świni i jest bezpieczny, bo nie masz tego gówna co w świni.
Źle ogarnięty schab może zabić.
@loczyn: Wiem, że to są dwa inne mięsa, jedno i drugie musi być zbadane przed puszczeniem na sprzedaż, dlatego jest to loteria, bo w każdym mięsie może się okazać, że coś tam jednak gościło.
@Radeg90: Fajnie jest tak zrobić polędwicę: pokrojona daje takie akuratne plasterki do piwa :-)
Tak przygotowana wędlina (odpowiednio przechowywana, czyli nie w foli) nie zepsuje się nigdy tylko wyschnie na wiór.