Wpis z mikrobloga

To już chyba niestety loteria. Tak samo jak jedzenie tatara.


@Radeg90: Co kuhwa? xD
Przecież tatara robi się z wołu, a nie ze świni i jest bezpieczny, bo nie masz tego gówna co w świni.
Źle ogarnięty schab może zabić.
@loczyn: Wiem, że to są dwa inne mięsa, jedno i drugie musi być zbadane przed puszczeniem na sprzedaż, dlatego jest to loteria, bo w każdym mięsie może się okazać, że coś tam jednak gościło.
@Radeg90: Fajnie jest tak zrobić polędwicę: pokrojona daje takie akuratne plasterki do piwa :-)
Tak przygotowana wędlina (odpowiednio przechowywana, czyli nie w foli) nie zepsuje się nigdy tylko wyschnie na wiór.
@Atk_to_na_tyle: W sumie dowolne, jakie lubisz. :) Napisałem wyżej, pozwól, że skopiuję:

Ja dałem mieszankę papryk słodkiej, ostrej, wędzonej, do tego chili z cayenne, pieprz i chyba piri piri, do tego czosnek w proszku i chyba tyle, mogłem w sumie dać jeszcze jakieś z filmiku, który wrzuciłem wyżej, to może byłoby jeszcze smaczniejsze. Cała ta warstwa wierzchnia jest super pikantna i o to chodzi. :) Mięso na sam koniec przed posypaniem